Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Eläkeläissoittaja
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Biisien tekeminen artisteille?
Aika:15.10.2016 07:12   (muokattu 15.10.2016 10:39)
sub zero: Senkun pistät sähköpostia jollekin levy-yhtiölle tai tuottajalle. Tai ehkä vakuttavampaa voi olla ilmestyä itse paikan päälle, kuten työelämässä yleensäkin.
 
Levy-yhtiöillä ja ammattituottajilla voi toki olla aika kova seula, että helpompi tie voi olla etsiä vaikka netin kautta käsiin sopivan tyylisiä amatööriartisteja ja tarjota aluksi heille kappaleitaan, jos haluaa päästä hommaan kiinni ensin jollain tasolla.
 
Toisaalta, eipä nuo kaupalliset popmusiikin kappaleet aina niin järin tasokkaita ole...
 
(Nämä ohjeet ihan nyt vain, mitä tuli minulle mieleen. Jos jollain on oikeasti kokemusta asiasta, saattaa tietää paremmin)

 
Ylläolevat neuvot ovat hyviä. Aika kuraakin nykyisin saa kuulla, kuten ylläolevasta eräästä lauseesta ilmenee.
 
Tahtoo vain olla niin, että ns. sisäpiiri tekee biisinsä ainakin näille tunnetuimmille levy-yhtiöiden artisteille ja ja niiden firmojen ovien rakoon on vaikeaa jalkaansa uuden tuntemattoman tekijän työntää ja astua sisään esittelemään teoksiaan. Suhteet ratkaisevat näissäkin asioissa myöskin, kuten muutoinkin elämässä yleensä. Minullakin meni pientekijänä yli 10 vuotta, kunnes sain eka biisini erään tunnetun artistin pitkäsoitolle ja jokunen rallini on mennyt myös muiden solistien äänitteille vuosien varrella iskelmä -ja tanssimusagenressä. Omakustantajat ovat aivan oma lukunsa, joille jokunen rallini on myös mennyt kaupaksi. Näin se vain menee. Kilpailu on kovaa, kun vain harvojen artistien ääniteet nykyisin myyvät hyvin, joten ainakin pitkäsoittoja tehdään harkiten sekä vain pääosin vain tunnettujen tekijöiden laulujen niillekin päätyessä.
 
Älä silti lannistu, jos tuotteliaisuutta löytyy ja demontekokin taittuu. Jos esim. näet jonkin artistin, jolle uskoisit laulusi sopivan, niin hihasta kiinni vaan ja lyö demosi kouraansa. Työtä saa nykyisin julmetusti tehdä, jotta julkaisykynnys ylettyisi edes kerran, koskien etenkin uusia lauluntekijöitä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=233255