Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rintapek
Alue:Laulaminen
Aihe:Muutama kysymys vahvari-kaiutin-yhteensopivuuksista
Aika:15.10.2016 06:39
Kyllä voi käyttää.
Kullä kaiuttimia voi ruokkia pienemmälläkin vahvistimella.
Alitehoista vahvistinta käyttämällä vaan on vaara kääntää se vahvari täysille jolloin se saattaa tuottaa säröä josta pa- kaappien diskanttipillit ei tykkää. Kaapit kestää paremmin liikaa "tehoa" kuin klippaavan vahvistimen säröä.
 
Mutta tossa mikserivahvistimessasi on yksti "stereo" vahvistin joka on kytkettävissä main-main - asentoon jolloin sillä ajetaan kahta laulukaappia.
Tai main - monitor asentoon jolloin sillä ajetaan toisesta vahvistimesta (monona) yhtä tai kahta laulukaappia (jotka on ketjutettu kaapista kaappiin piuhalla)
ja toisesta yhtä tai kahta monitorikaappia
 
Tuossa tulee sitten se vahvistimen ja kaiuttimien impedanssisovitus
Vahvistimen minimikuormaa ei saa alittaa. ts jos se on 4ohm niin sen pienempää kuormaa vahvistimeen ei sovi kytkeä. Ja se pienempi kuorma syntyy just ketjuttamalla niitä kaappeja. Kaksi neljän ohmin kaappia ketjutettuna onkin kuormaltaan vain kaksi ohmia, eli vahvistimelle liian pieni. Vahvistin on silloin siinä tilassa, että se yrittää työntää kuulaa pingispallolla jolloin käsi repeää.
 
Joten kyllä, voit kytkeä mikserivahvarisi asentoon main - main ja ajaa laulukaappejasi siitä jokseenkin huoletta. Main mon- kytkentä kandee toistaiseksi unohtaa koska sinulla on liikaa kaappeja kytkettäväksi tuolle mikserivahvistimelle.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=233252