Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kosmonautti5000
Alue:Koskettimet
Aihe:Musiikin tekeminen; Syntikka + ohjelma
Aika:07.10.2016 23:36
mettae: Hei, kiitti kun vastailit!
 
siis joku fantom x -sarja, korgin m50, yamaha motif, kurzweil pc3 tms. on niitä halvempiakin, mutta noita käyttäisin itse katselisin tuohon takoitukseen(joku kova katalogin tuntija osaisi heittää varmaan mukaan vielä lisääkin eri hintaluokkien esimerkkejä. itse tähän aikaan perjantai illasta en). mukana on tietty kaikkea mitä ei tarvi, mutta niitä on melkein kaikessa. nord electrot 3:sta (tai 4:sta... en muista kummassa sample library tuli mukaan) ylöspäin on kans hyvä vaihtoehto, mutta vähän kalliimpi. samalla tosin mukaan ei tule ylimäärästä ja mallinnukset on pääsääntöisesti hyviä sekä nord library kotisivuilta laajentaa kivasti soundeja siihen suuntaan kun on tarve... ja on lähituote :)
 
lähinnä monipuolisten soundien saatavilla olo on tarpeellista kun on esim. herkkä jousiosio mielessä ja se perus jousimatto tuntuu liian väkivaltaiselta että voisi olla varma toimiiko se oma visio sitten ihan siinä muodossa kun se päässä pyörii. eksoottisempien soitinten kanssa sitten tietty sama vielä korostuu. samalla etuna on se että hyvää soundia voi käyttää ihan varsinaisessa projektissakin koska ne softat on kuitenkin vain jonkun näkemys riittävän laadukkaasta ja oikean sävyisestä samplesta ja siinä omassa kiipparissa saattaakin asustaa parempi.
 
siksi toisekseen laadukkaassa kiipparissa saa samalla hyvät koskettimet (tapauskohtaisesti ja oman tuntuman mukaan tietty) kaupan päälle. lähtökohtaisesti halvoiksi tehdyt soittimet kun ovat normaalisti mitä sattuu ja pahimmillaan vain kurjia.
 
oma valintani kokonaisvaltaiseen säveltämiseen on ollut opetella kaikki instrumentit sen verran että saan niistä tarvittavan pihalle, koska koskettimilla ei voi imitoida soittotekniikkaa ja ennemmin tai myöhemmin tulee toistettua muuten itseään ikävällä tavalla... tämä on btw todella huono tie jos tahtoo hioa jonkun soittimen osaamistaan virtuoosimaiseen suorittamiseen :D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=232728