Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:kitaran maalaaminen/pintakäsittely
Aika:28.09.2016 10:37   (muokattu 28.09.2016 10:39)
Moi.
 
Kalkulaattori: Väriksi haluisin tumma punaisen sparklen. Ongelma on että kuinka se tehdään? Löytyykö suoraan red sparkle maalia, vai pitääkö ensin kitara maalata punaiseksi ja sen jälkeen päälle sparkle hilettä/kimalletta?
 
Tuosta alkuun:
 
https://www.google.fi/?gfe_rd=cr&ei … 8wfugqEY&gws_rd=ssl#q=flake+maalaus
 
Ja viestiketjujen ja ohjeiden linkkejä seuraamalla aika kuluukin rattoisasti, etenkin jos laajentaa tutkimuksia ensimmäisestä kotimaisesta lontoon puolelle ;).
 

 
Ongelma on tietty se sama vanha kuten kaikessa muussakin netti"tiedossa", pitäisi olla jonkinmoiset perustiedot ja -taidot pystyäkseen suodattamaan itselleen sopivimmat ohjeet MUTU:n joukosta.
 
Se on kuitenkin varmaa että aito irtohileellä tehty flake-maalaus on aina useampaa kertaluokkaa kalliimpi kuin perusvärjäys, tekee sen sitten itse tai teettää ulkopuolisella.
Vaatii myös verraten paljon taitoa, varsinkin jos irtohileellä tekee, joten itse tehden harjoitteluun kuluu sekä aikaa että materiaaleja.
 
Oikeat materiaalit ovat ensiarvoisen tärkeitä, nykylakat ("halvat" 2K) esimerkiksi eivät pääsääntöisesti sovellu monikerroslakkaamiseen.
Eikä pintajännitys ole hileelle oikeanlainenkaan.
Perus maaliruiskuunkin voi olla haastavaa saada sopivanlaisia suuttimia ja neuloja jos valkkaa hileen joka sotketaan lakkaan ennen ruiskuttamista.
 
Jos ja kun hyviä puolia haluaa tietysti asiaan kuin asiaan hakea, materiaalien saatavuus on vähintään kymmenkertaistunut, ja hinta pudonnut murto-osaan parin vuosikymmenen takaisesta.
 
Kolinakannukamaakin olen nähnyt, mutta kokemusta ei ole.
 
Eli ei muuta kuin kokeilemaan ja harjoittelemaan, ja jos ei harjoittelunkaan jälkeen luonnistu, onhan ainakin kokeillut.
Seikka jota 99,99% flake-maalaamisesta kiinnostuneet eivät ole tehneet.
 

 

 
Kalkulaattori: Ja toinen kysymys koskee reunalistoja. Kannattaako ne liimata ennen maalausta ja peittää. Vai liimata vasta maalauksen jälkeen ennen laukkausta?
 
Riippuu reunalistojen ja käytettyjen liuottimien materiaaleista.
Tulee surku jos reunalista ei kestäkään jonkun pohjakerroksen liuotinta.
 
Kuten aiemmassakin vastauksessa jo mainittiin, raappaaminen on se traditionaalinen tapa, ainakin keinoainereunalistoilla.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=233059