Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tommiot
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Liitinsekoilua - Isopluggi XLR.ään? Apuja ajatusten kanssa.
Aika:27.09.2016 13:40   (muokattu 27.09.2016 13:42)
Spedemix: OK, let me show You the impossible:
 
https://www-media-presonus.netdna-s … e_Unbalanced-to-Balanced_Wiring.jpg
 
Tolleen ku sen kytkee, homma toimii.
 
Balansointihan tosiaan perustuu matikkaan: 1+(-1)=2. Kuvan tilanteessa käy niin, että kylmä maadoittuu jolloin siellä ei kulje mitään jolloin seuraava laskutoimitus tapahtuu: 1+(-0)=1
 
Lisäluettavaa kiinnostuneille:
 
https://www.presonus.com/news/articles/balanced-unbalanced

 
Tämä nyt ei liity mitenkään siihen mitä sanoin. Totta kai kaikilla erikoispiuhoilla homman saa toimimaan. Mutta jos käytetään tavallista balansoitua johtoa TRS-liittimillä, niin balansoimattomaan TS-jakkiin kytkettäessä kylmä johdin ei kytkeydy mihinkään vaan jää kellumaan. Jos kuumalla ei ole potentiaalia maahan nähden äänilähteen päässä (eli on galvaanisesti erotettu) niin signaali ei siirry. Samoin kuin lamppu ei syty jos yhdistää sen vain pariston toiseen napaan. Sieltä saattaa tulla läpi esim. jollain -60dB tasolla signaalia sen verran mitä hajareaktanssi yhdistää noita linjoja.
 
Sen sijaan balansoimaton instrumenttipiuha toimii aina balansoituun TRS-jakkiin kytkettäessä. Muuntajalla erotettuna ei tule ollenkaan signaalihäviötä koska signaali kelluu. Jos taas signaali heiluu nollan kummallakin puolella (esim. balansointi oparilla), hukkuu puolet jännitteestä ja signaalin taso laskee siksi 6dB.
 
Eli siis ihan tavallinen instrumenttipiuha vaan kiinni siihen synaan eikä tarvii miettiä sen enempää.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=233074