Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AoA
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Ärsyttävät miksaus-/masterointitrendit
Aika:19.09.2016 17:24
Spedemix: Suomen kieli on valitettavasti luonteeltaan sellainen että siitä on lähtökohtaisesti vaikeampi saada selvää möykän keskellä kuin esim. Englannin kielestä. Ihan sen takia suomenkielisessä musassa laulu miksataan tosi kovalle.
 
Njoo tätähän kyllä voi testata vaikka soittamalla biisin jollekin joka ei tiedä sanoja, mutta en kyllä ihan täysin tällä selityksellä kuittais asiaa, on siinä paljon myös että mikä on ajan "trendi" suomessa balanssin ja yleissoundin suhteen, tuntuu että tällä hetkellä instrumentit tms. usein jää ohueksi ja vain enemmänkin taustahötöksi suhteessa lauluun. Näin voi käydä kun menee treblen kans överiksi vaikka masteroinnissa, ja näitä eroja kuulee nimenomaan vaikka autoradiota kuunnellessa, jolloin kuulee erilaista musiikkia eri ajoilta ja eri maista, mielenkiintoista miten jotku suomibiisit voi olla ihan sihinää ja laulu euroopan kokoinen suhteessa muuhun pohjaan. Esim. kun mennää vuosikymmenien taakse niin toki koko musiikki ja soundi oli ihan eri, mutta kyllä sieltä silloin paremmin erottui muutakin kuin pelkkä laulu mikä oli enemmän osa kokonaisuutta, kuin päälleliimattuna.
 
Tää on tietenkin hieman kärjistettyä pohdintaa mutta kuitenni, eikä mitään trendejä vastaan onhan se hyvä että laulu kuuluu jos niin pitää olla :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=232988