Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Bassot
Aihe:Tarvitseeko basso oman päätevahvistimen ?
Aika:12.09.2016 19:02
-Q-: Nuo kaksi "preamp output" vaihtoehtoa on täysin samat, niitä on kaksi varmaankin siltä varalta että joku haluaisi käyttää kahta päätettä rinnakkain. Yleisin tapa on toinen pääte/kaappi pelkästään matalille taajuuksille ja toinen pari sitten korkeammille. Toki johonkin väliin, ennen tai jälkeen päätteen, olisi kiva vielä sovittaa jakosuodinta. Järkevintä toki ennen mutta onhan niitä paljon nähty myös kaapeissa itsessään.
 
Manuaali ei tosiaan mainitse signaalitasoista mitään, mutta kuten todettua ketjussa aiemmin, valmistajat tuntuvat ajattelevan että tuollaisia erillisiä etuasteita ja päätteitä ostavat ihmiset tietävät mitä tekevät ja näin ollen "preamp out" on oikeasti mitoitettu sopivaksi suoraan päätteelle. Toisin kuin pedaalivehkeissä joissa ilmeisesti vähän pelataan varman päälle.
 
"transformer balanced line output" tahtoo sanoa että balansointi tästä ulostulosta on tehty oikein muuntajalla eikä millään halvalla elektronisella tavalla. Enempi markkinamiesten juttuja. Käytännön ero näyttää olevan että tuo balansoitu lähtö on ennen masteria mutta kuitenkin "line level" eikä mikkitasoinen signaali. Valinnaisesti ennen tai jälkeen EQ:n. Miksaaja tykkää kun saa samaa signaalia vaikka basisti kesken keikan päättää nostaa meteliä tuosta masterista itselleen.
"Tuner output" on sama kuin ennen EQ:ta otettu line output mutta sillä erolla että se ei kulje sen muuntajan läpi eikä ole näin ollen balansoitu. Ja "mute" nappi ei vaikuta siihen.
 
Taitaa nykyisten miksereiden ja äänikorttien inputit tulla aina sen etuasteen läpi ja GAIN / PAD säädöillä sitten vain haetaan sopiva taso. Siinä mielessäkin on siis sama tullaanko mikseriin mikki vai linjatasoisella signaalilla.

 
Kiitos, nyt sitten selvisi tuon PAD:inkin tarkoitus :-). Olen etusissa sitä vähän ihmetellyt että mikä hemmetin vaimennin tänne on laitettu ? ja mitä sillä tekee= no nyt selvisi, että jos sisään tuleva signaali on jo vahvistettu voi vaimennus olla tarpeen ettei Levikset repee :-D .
 
Mä en ole vielä edes päättänyt tarvitsenkä pääteastetta ja kaappia tai aktiivikaappia. Riippuu vähn minkämoista bändiprojektia olisi tarjolla. Jotain voisi olla, mutta pitää nyt vaan itseltä löytyä rahkeita ja rohkeutta hypätä basistin rooliin oikein bändi kontekstiin. Mielessä kävi kyllä pienen aktiivikaapin hankkiminen kotiin jolla voisi ajaa kaikenlaisia härpättimiä mukaanlukien tätä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=232950