Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:-Q-
Alue:Bassot
Aihe:Tarvitseeko basso oman päätevahvistimen ?
Aika:11.09.2016 20:58
hallu: Ahaa ymmärrän. Eli DI on varattu äänitys/PA käyttöön ja vahvistimelle signaali lähtee siitä rinnakkaislähdöstä. Allright tossa mun etusessakin on DI:n lisäksi se rinnakkainen lähtö ja siitä siis se kytketään päätevahvistimeen jos semmoisen hommaa.
 
DI on aina mikkitasoista signaalia kun se on nimenomaan tarkoitettu mikserin mikkietuasteelle tarjottavaksi jossa se ensimmäisenä vahvistetaan. Sillä ei ole mitään tiettyä tasoa mutta liikutaan siellä 0,0xxV alueella. Päätevahvistin odottaa saavansa sitä suunnilleen linjatasoista signaalia mikä on about 1V tienoilla, eli aika moninkertainen ero pienimmilläänkin. Äänityshommissa on aika yhdentekevää viekö äänikortille mikkitasoista jossa se vahvistetaan vaiko suoraan sitä linjatasoiseksi jo edellisen purkin vahvistamaa. Jos siis unohdetaan häiriöherkkyydet yms asiat jotka ei yleensä kotipajoissa ole oleellisia. Ja onhan niitä hienoja ja mahtavia mikkietuasteita mutta ainakin mun korville menee hukkaan, varsinkin jossain särökitarahommissa.
 
Mitä tulee noihin pedaalimallisiin etuasteisiin niin useimmathan niistä elävät pedaalilaudassa tovereidensa parissa ja signaali päätyy usein vieläpä styrkkarin normaaliin inputtiin. Jos pedaalin ulostulo olisi siellä linjatason tietämissä ja näin myös sopivaa suoraan päätteelle, olisi se liian kuumaa suurimmalle osalle muita pedaaleja yms. mahdollisia vastaanottajia jollei säätövaraa ole reilusti.
 
Ainakin osassa lattiamallin etuasteita näyttää olevan efektilenkki, mikä maalaisjärjellä viittaisi siihen että se normaali output voisi olla jopa lähellä sitä linjatasoa tarvittaessa ja sen takia efekteille olisi loopissa hieman kevyempää tarjolla
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=232950