Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:H3MULI
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Stratocasterin eri osien vaikutus sointiin
Aika:31.08.2016 09:09   (muokattu 31.08.2016 09:16)
Moro!
 
Kiinnostaisi kuulla stratoheeboilta, miten eri osat mielestänne vaikuttavat kitaran akustiseen sointiin ja sitä kautta myös vahvistettuun. Itse olen omistanut vuosien varrella muutamia stratoja ja kokeillut monia ja tuntuu, että sitä huomaa jatkuvasti uusia vaikuttajia soinnissa.
Sanokaapa mielipiteitänne:
Miten sointiin ja resonanssiin vaikuttavat mielestänne kaula, body, materiaali, paino jne..? Mitkä ovat tärkeimmät tekijät hyvien soundien aikaansaamiseksi?
 
Omia kokemuksiani: leppärungosta tulee yleensä se perinteinen tasapainoinen heleä stratosoundi, saarni taas on vaihtelevampi ja usein aggressiivisempi. Kevyet rungot usein resonoivat paremmin kuin painavat, mutta painavat tuovat kielten äänen kovempaa ulos mikkeihin, jolloin tuloksena voimakkaampi, paremmin läpileikkaava soundi, esim kovemmalle särölle. Tallat, satulat, yms. vaikuttavat soundiin jonkin verran, mutta lopullisen tuntuman tuovat aina puut. Vaahtera- ja ruusupuuotelaudan eroa en ole ikinä havainnut soundin puolesta järin merkittävänä, vaikka kyllähän vaahtera kirkkaampi on. Jotkut sanovat, että kaula olisi soundin puolesta peräti tärkeämpi kuin body. Mitä mieltä olette tästä?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232855