Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Focusrite Scarlett 2i2 Studio USB, Reaper ja Yamaha DGX-205
Aika:30.08.2016 17:29   (muokattu 30.08.2016 17:30)
Tuulakatriina: Onnahdellen käyttelen Reaper-ohjelmaa ja tuota audiofacea. Nyt on seuraava ongelma: Kun yhdistän soittimen Focusriteen, se ei äänitä suoraan ohjelmaan (joudun äänittämään ilman kautta eli ääni menee mikin kautta koneeseen kuten laulukin ja se toimii OK). Olen yrittänyt Focusrten kanssa kaikenlaista, mutta ei vaan äänitä.
Minulla on kohdassa Audio Device: audiosysteemi Wave out ja Input ja output devicet on linjatulo ja linjalähtö Scarlett 2i2 USB. Mikki siis toimii hyvin näin.
 
Onko minun jotenkin muutettava noita säätöjä Reaperissa, jos meinaan saada Yamahana toimimaan tai tehtävä jotain tietsikassa?

 
En tunne Reaperia mutta mieleen tulee alla olevia asioita:
 
a) sulla on varmaan tuo kyseinen Focusriten Scarlett 2i2 jo varmaan laitettu käyttöjäjestelmästä oletus äänikortiksi (jos ei niin ehkä se kannattaa tehdä), toisaalta vika ei varmaan ole nyt tässä kohtaa koska sen kautta toimii sulla kuitenkin mikin äänet.
 
b) käytettävässä musasoftassa eli sulla Reaper niin käytettäväksi äänikortiksi / ajuriksi valitaan tuo Scarlett (ja tämänkin olet ilmeisesti tehnyt eli ei ole siinäkään se ongelma
 
c) Musasoftassa sitten jos haluat äänittää Scarlettissa kiinni olevan laitteen olipa se mikki, kitara, koskettimet jne. niin sun pitänee kertoa sille raidalle / Track, että mistä se äänitettävä ääni tulee.
 
Musasoftassa voi olla auki useampi track / raita, jonne tulee äänet useammasta Scarlettiin liitetystä laitteesta ja niitä voi äänittää yhtäaikaakin.
 
Mulla nuo näkyy (protools, tai FLstuido jne.) siten että valitsen äänityksen lähteeksi esim. valinnoista Mic1 ja Mic2 tai esim. Line1 Line2, Line3 jne. (mulla on Scralettin 18i8, jossa on enempi sisääntuloja äänelle).
 
Eli lyhyesti jos Kitara on vaikkapa sinun Scarlettin oikeanpuoleisessa sisäänmenossa 02 (HUOM! ja kitaran ollessa kyseessä niin Scarletista Line/Ins valittuna tuo Inst), niin Reaperista pitäs löytyä vastaavasti esim. Line2 tai jotain, jonka valitset äänityksen lähteeksi.
 
Nyt ilmeisesti sulla kyllä on tuo mikkiin sopiva valittuna mutta kitaralle oleva ei valittuna eli siksi kitara ei kuulu.
 
Toivottavasti sait jotain selkoa tästä mun sepustuksestani ;D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=232845