Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Marchitez
Alue:Koskettimet
Aihe:Kannattaako ostaa tämä piano?
Aika:27.08.2016 15:55
Hei. Harrastelijapianisti, soittanut viitisen vuotta pianoa. Kotoa löytynyt aina edullinen ja huono Yamaha PSR-E333, jossa ei ole aitoa pianon kosketusta. Konserttipianoilla ja flyygelillä olen soitellut aina tilaisuuden tullen. Nyt olisi edessä pakollinen pianon hankinta, en vain kestä olla soittamatta kun nyt ei ole tilaisuutta akustisen pianon soittoon.
 
Seuraavat 3v olisi tarkoitus soittaa ahkerasti kotona, sen jälkeen piano jää vanhempieni kotiin, mikäli jatkan opiskelua. Ei ole mahdollista käydä testaamassa pianoja, siksi en tahtoisi pianoliikkeestäkään tilata pianoa. Budjetti on 500-1000€ käytettyyn, akustiseen pianoon.
 
Kävin jokin aika sitten testaamassa Fazerin vanhaa pianoa, josta pyydetään 500€. Piano on vanha, vuosimallia -77 ja viritetty viimeksi 80-luvulla. Ei ole soiteltu oikeastaan virityksen jälkeen, en tiedä onko tämä kovin huono juttu? Pianon ääni oli vanhahtava, mutta omalla tavallaan kirkas. Pientä epävireisyyttä havaitsin, mutta esim. sävelkorvaton äitini olisi sitä mieltä, että ääni oli ihan ok.
 
Tahtoisin vielä virittää pianon kuljetuksen jälkeen, mutta en osaa arvioida yhtään virityksen hintaa, siksi mietityttää ostaa "sikaa säkissä." Tosiaan piano sijaitsee lähellä ja on ainoa piano, jota voisin käydä testaamassa, siksi tämä olisi mahdollinen.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=232815