Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hellureiii
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Jacksonin X-Sarja?
Aika:26.08.2016 22:45
Jeps eli nyt on oma uusi 2015 vuoden vaahterakannellinen Jacksonin Soloist Emg mikeillä ollut muutaman viikon itsellä. Eli siis tuo Soloist SLXFMG. Ajattelin tässä kertoa hiukka jos joku muukin miettii noiden ostamista.
 
Kitaran tilasin siis thomannilta.
 
Viimeistely ja pinta itsessään ansaitsee samat kehut kun tubessakin. Pari pientä tummaa skraadua näkyy maalin alla siinä kohdin missä vaahterakansi ilmeisesti loppuu (lakkapinta siis kuitenkin täydellinen). Toisaalta se ei haittaa vaan antoipahan selvän kuvan siitä, että tässä kitarassa on paksu vaahtera kansi eikä mikään parin millin viilu.
 
Tämä kitara on tehty Indonesiassa ja siitä on ihan leimät ja numerot lakan alla. Eli ei mitään tarroja.
 
Kitara tuntuu perfektolta ja näyttää hyvältä. Eli laatu ulkoisesti on tosi hyvää ainankin tässä kappaleessa. Eli siis viimeistely ja kaikki tuntuu kuin olisi paljon paljon kalliimpi kitara kyseessä.
 
Miinusta annan tehtaalle sekä thomannille siitä, että kun sain kitaran niin se jousien kiristajä takapuolella oli vinossa. Joten ei siis ihme, että kitara oli epävireessä ja täten jouduin säätäämään. MUTTA tässä kitarassa tuo tupla-kaularauta ja floikka (vaikkakin special) ovat äärimmäisen laadukkaita. EN ikinään ennen ole noin helposti saanut säädettyä kaulaa ja floikkaa täysin kohdilleen ja virekin hakeutui helposti. Olen siis omistanut 2000 euron kitaroitakin floikalla.
 
Soi hemmetin hyvin eikä edes tarvinnut intonaatioon puuttua vaikka joutui säädöt tekemään uudelleen.
 
Joten suosittelen tätä kitaraa kaikille. Tosin ensikertalaiset floikkien kanssa, niin suosittelen pyytämään, että liikkeessä tarkastetaan säädöt. Mutta toisaalta tän kanssa on helppo oppia se säätämään itsekin jos vaan tietää mitä tehdä.
 
Kieliä en säätänyt aivan niin alas kun ehkä parhaassa tapauksessa tahtoisin. Syynä mahdollinen frett buzz. Mutta sehän on kaikissa alle tonnin vehkeissä melkeen, että yksilöllinen nauhojen levelointi olisi tarpeen jos halutaan täydellisyyttä.
 
Olen päättänyt että lähetän tuon kitaran thomannille jossa he maksusta tekevät PLEK-koneistuksen nauhoille ja kaulalle. Näin siitä saa täydellisen. Se on pikkusumma tuohon, jotta siitä saa täydellisen. Nimittäin tuolla hinnalla ei saa noin hyvää edes käytettynä. EI ainankaan neck thruta joka helpottaa huomattavasti omia sormia pääsemään korkeille nauhoille helposti.
 
Toisin kuin jossain jenkkipalstoissa jotkut väittävät. niin tässä kitarassa kaulan takaosa ei muutu profiililtaan erilaiseksi, kuten esim aiemmin omistamassa Pro sarjan Soloistissa. Tässä kaulan backshape on kokoajan täysin sama sopivan ohut muttei tikku.
 
Lisään tähän vielä sen, että tuo kitara on niin hyvä, että ostan toisen samanlaisen johon sitten laitan mieleiset passiivit mikeiksi, Silloin omistan kaksi huippu kitaraa enkä enää tarvitse muita :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=226116