Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:kemper profiling amp:ista??
Aika:23.08.2016 13:44
Laulava Kylätohtori: Meinaatko, että musan teossa on nykyään kyse jostain muusta kuin luovuudesta? Ettei riittävän hyvää, jopa loistavaa, soundia saa pikkurahalla? Mää olen kyl sitä mieltä, että mainitsemasi tilanne on ollut täällä jo monta vuotta.
 
Toisaalta, mitä järkeä olisi myydä Kemperin kaltaista laitetta pikkurahalla? Se voi olla tietokone, eikä hardware välttämättä maksa nykyäänkään juuri mitään, mutta tuskinpa Kemper niitä nykyisiä tai tulevia tuotekehitystunteja + muita kiinteitä kuluja hyväntekeväisyytenä jakaa kuluttajille. Ja toisaalta, jos voit saada ison summan, miksi myisit halvemmalla. Varmasti Kemperiä voitaisiin myydä jo nyt paljon halvemmalla, mutta eihän siinä olisi mitään järkeä. Hinta voi laskea, varsinkin, jos tulee kilpailijoita, mutta pikkurahalla niitä tuskin tullaan koskaan myymään.
 

 
Noh, tämä nyt on käsitelty jo monta kertaa, joten ei tästä sen enempää. :) Mutta olen eri mieltä. Vaikka tätä samaa "ennustusta" on povattu jo kymmeniä vuosia, niin putkivahvarit taitavat voida paremmin kuin koskaan ennen...
 
Ennemmin Kemper ja Axe on tietokonemuseossa silloin, kun putkivahvarit vielä porskuttavat elinvoimaisina eteenpäin... :)

 
Tekniikan kehitys ei tarkoita pelkästään sitä, että opitaan tekemään uusia entistä hienompia ja monimutkaisempia juttuja. se tarkoittaa mysö sitä että niitä juttuja opitaan tekemään halvemmalla (lue tehokkaammin). Muilta aloilta näemme, että tekninen kehitys johtaa myös siihen, että tänään huippuhieno ja kallis innovaatio jaetaan huomenna muropaketin kylkiäisienä haluaville.
 
Olet aivan oikeassa että jo nyt hyviä ja aivan loistavia soundeja ja hienoa tekniikkaa on ihan jokaisen ulottuvilla. Tarkoitan että harvalla meistä on varaa johonkin s-sarjan mersuun, mutta kun luemme sen auton speksit niin tiedämme mitä ominasuuksia viiden tai kymmenen vuoden päästä saamme toyotaamme. Sitä tarkoitan.
 
Se mun heitto anaogilaitteiden joutumisesta ongelmajätelaitokselle oli vähän harkitsematon kärjistys, jonka uskoin avaavan sanomaani lisää. Olen kanssasi samaa mieltä, että analogisilla laitteilla tulee olemaan paikkansa vielä montavuotta ja vaikka tällä hetkellä elämme aikaa kun analogiset välineet väistyvät ammattimaisesta musiikkituotannosta, niin harrastajien parissa niille riittää kysyntää vielä pitkään. Sitä paitsi näkeehän sen tarjonnassakin mihin anogilaitteiden kysynnän painopiste on siirtymässä. Butiikkivahvistimissa yhä tärkempää on kaunis ulkonäkö ja vaikka ne vehkeet soivat kauniisti niin selkeästi ne ovat tehty enemmän ja enemmän myös katseltaviksi ja hypisteltäviksi. Eikä siinä mitään se on ihan jees, koska niinkuin se MadProffan äijä sanoi, niitä ostaa rikkaat hammaslääkärit olohuoneensa kaunistukseksi "pitää olla jalopuuta ja nättejä värivaloja".
 
Itse taas nautin siitä että järkyttävän hienoja ja hyviä anaogisia laitteita saa käytettynä jo nyt ihan pikkurahalla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232749