Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:NiQo
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Akustiikassa bassontoisto ongelmia
Aika:22.08.2016 17:28
Evasound: http://ethanwiner.com/BTPlans.gif
 
Tuli omalle kämpälle tehtyä noita ohjeita mukaillen kuusi elementtiä, 120cm x110cm mitoiltaan. Toinen seinä kipsilevyä, ranka kakkosnelosta, sisään tuulensuojalevyä ja toinen seinä OSB-levyä. Halutessaan päälipuolet voi päällystää absorboivalla materiaalilla. Kivasti selkeytyi oman kämpän saundit. Hintaa noille kertyi yhteensä 300€.
 
Tuota kaiutin/soitinsijoittelua kannattaa kokeilla myös. Itseasiassa sitä kannattaa tehdä ensin. Kun löydätte parhaat mahdolliset saundit kämpästä sijoittelulla, niin sitten kannattaa pureutua akustointiin.

 
No niin, sen verran sain aikaiseksi viimekäynnillä, että etsiskelin "sweet spottia", mutta omaan korvaan kaikki paikat kuulostivat about samalta. Jätin setupin sitten levälleen (subbari yhdelle seinälle, toinen yläkaappi toiselle, ja toinen kolmannelle). Tilassa on btw 6 eripituista seinää, eli ei ole ns. laatikkomallinen, mikä lienee hyvä juttu? Tässä vaiheessa en usko, että vika on sijoittelussa.(?)
 
Josko sitä seuraavalla kerralla saisi jopa tsekattua huoneen läpi tuolla EQ wizardilla. Perehdyin hiukan jo etukäteen sen käyttöön, mutta eiköhän sen käytön kanssa jotain probleemaa vastaan tule.
 
Hmm.. Niin ja jos kerta pallokuvioinen mikki täytyy olla, niin ei siihen virkaan löydy muuta, kuin isokalvoinen Röde NT2A. Onnistuuko sillä, vai pitääkö aivan ehdottomasti olla pienikalvoinen?
 
Danke!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=232644