Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Primal
Alue:Livetoiminta
Aihe:Pienet/riittävät/laadukkaat subit (diy)
Aika:22.08.2016 00:17   (muokattu 22.08.2016 00:37)
musamies: Hienoltahan ne näyttää!
 
Minkäsmoisia näkemyksiä vaimennusaineen määrästä ja laadusta?

 
Ei itseasiassa minkäänmoisia. Oma näkemykseni: Kotelo on nyt täysin tyhjä koska ensimmäinen seisova aalto on jossain yli 300Hz:n paikkeilla, ja alipäästöllä noin 100Hz sen ei pitäisi olla ongelma. Mutta saatan kokeilla että saako sointiin jotain parannusta lisäämällä vaimennusmatskua, jota itse laittaisin takaseinään noin 10cm ja kivivillaa. Polyesterivanua veikkaan liian kevyeksi. Lähinnä siis mielessä että voiko kotelosta poistaa jotain ylimääräisiä ääniä villalla, jotka eivät ole elementin toistokaistalla. Onko vinkkejä?
 
Nyt isompi ongelma on eturitilä joka on kiinni suoraan puussa. Aiheuttaa tietyillä taajuuksilla pientä sirinää. Pitää käyttää se irti ja laittaa väliin esim. huopakaistale.
 
Mittasin vielä impedanssivasteen kun tuo tuntui murahtavan aika matalalle. Ilmeisesti ritilän ja/tai ritilän tukien vaikutuksesta kotelon viritystaajuus laski vielä lisää ja on nyt 35Hz. Eli menee mukavasti lähelle 30Hz vaste alapäästään. Tämä kyllä syö herkkyyttä, simulaattori näyttää vain 94dB/1W@40Hz mutta soi riittävän lujaa näinkin. 90dB 15m etäisyydellä riittää, ja kyllä näistä sen verran irtoaa, ei mun yläpäistäkään lähde sen enempää. Mutta ääni on aika hifiä varsinkin erottelevuudeltaan, selvä parannus vanhoihin JBL:iin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=231903