Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Snapo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaran ominaissoundi
Aika:19.08.2016 11:49   (muokattu 19.08.2016 11:51)
Mulla on kahdessa kitarassa sama tallamikki. Neck-thru -mallisessa vehkeessä ominaissoundi on hemmetin voimakas akustisesti, ehkä omalla tavallaan "kompressoitunut" ja aika keskiäänipainotteinen. Pulttikaulaisessa kitarassa ääni syttyy nopeammin eli "tiukempi attack" ja sisältää toista kitaraa enemmän ylä-ääniä. Yleensä ei tule nauhoitettua juurikaan mutta jonkun aikaa sitten nauhoitin testiksi molempia kitaroita ja koitin kuunnella eroja. Nykyään soitan koneen kautta pelkästään plugareilla ja kyllä nuo erot on tunnistettavissa ilman aikuisten put(iik)kivahvistintakin.
 
Se on sitten eri tarina onko näillä nyansseilla mitään merkitystä kun raita istutetaan muiden soittimien ympärille. Minulle on merkitystä koska usein kitaran akustinen soundi kuuluu selkeästi kaiuttimista tulevan soundin rinnalla ja haluan että se miellyttää korvaa heti signaaliketjun alusta lähtien. Toiset saattaisivat olla tyytyväisiä esim. ylikirkkaaseen/tummaan kitaraan ja antaa EQ:n hoitaa loput.
 
Hetken aikaa mietin onko ketju trolli mutta toivottavasti ei. Katsotaan kuinka pitkään ketju pysyy asiallisena. Puiden soundistahan on sivutolkulla käyty aiemminkin keskustelua jossain muualla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232734