Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Primal
Alue:Livetoiminta
Aihe:Pienet/riittävät/laadukkaat subit (diy)
Aika:17.08.2016 11:32   (muokattu 17.08.2016 12:07)
Kotelot on kasattu, mutta ei vielä viimeistelty joten en julkaise kuvia keskeneräisistä. Kun varmistin kaikkien osien sopivuuden, sain samalla myös hieman testattua elementti-koteloyhdistelmää, olohuoneessa tosin. Viritystaajuus laski kantokahvan vaikutuksesta (pienentää refleksiputken pinta-alaa) noin 38 hertziin, joten tuloksena on loivemmin ja matalammalle laskeva vaste. Nyt toiston selvä vaimeneminen alkaa jostain 35Hz paikkeilta joka on oikein hyvä, tosin se vaikuttaa herkkyyttä alentavasti hieman. Soundi on äkkiseltään vähintään tyydyttävä sillä voimakkuudella mitä kotona uskalsin kokeilla, tasainen, napakka ja matalalle ulottuva.
 
Luurit päässä testasin myös maksimikykyä olohuoneessa, kalibroitu mittari näytti metrin etäisyydellä 129dB 55Hz:n taajuudella. Tulos on turha sinänsä mittauspaikasta johtuen, mutta vertailun vuoksi se on noin 5dB enemmän kuin mitä mittasin vanhoilla 18" JBL:llä. Matalammalla lukema on toki hieman vähemmän. Huone varmasti korostaa matalia, mutta ihan pieleen ei vielä ainakaan mennyt. Kunhan saan kotelot kokonaan valmiiksi, niin mittaan ulkona vasteen.
 
Ihan hyvältä siis vaikuttaa omaan käyttööni näiden lyhyiden testien perusteella. Niin ja painoa on kaikkinensa 23,5 kiloa per komero.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=231903