Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:vpt
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kitaran nauhoitus
Aika:05.08.2016 20:05
Hei.
 
Olen tähän asti nauhoitellut kotona sähkikset V-AMPin kautta line outtina ihan kannettavan oman äänikortin mikkiliitäntään ja sitten FL Studioon. Ongelmana on ollut heikko ja kohiseva ääni, joka tosin ei nyt niin kauheasti ole häirinnyt, paitsi hiljaisemmissa kohdissa kun pelkän kitaran pitäisi soida biisissä. V-AMPissa olen käyttäny noise gatea ja FL:ssä myös mutta ei se kokonaan kohinaongelmaa poista.
 
Nyt sitten ajattelin ostaa jonkinlaisen USB-äänikortin jos laatua saisi hieman paremmaksi. Katselin esim. tälläistä: https://m.thomann.de/fi/behringer_xenyx_q502_usb.htm
Onko kellään kokemusta kys. laitteesta tai osaatteko jotain vastaavaa suositella? Tiedän ettei Behringerit nyt mitään ammattilaiskäyttöä varten ole mutta kotiäänityksiä tässä nyt lähinnä teenkin. Ainakin tuote on saanut ihan hyvät arvostelut. Niin ja budjettini tosiaan olisi joku 50-70€.
 
Ja sitten vielä, laadun maksimoimiseksi onko teillä antaa muita vinkkejä? Tarvitsenko jotain muuta vielä, onko käytännössä väliä laitanko kitaran vain yhteen linjaan stereokaapelilla vaiko kahteen linjaan monokaapelilla tuossa laitteessa? Ja tarvitseeko esim. jotain DI-boxia tms.?
 
Äänitysasiain amatööri kiittää jo etukäteen vastauksista :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=232604