Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Onko kelläänkokemusta Mooer Trescab pedaalista?
Aika:04.07.2016 16:38
Demo Harrison: Joudun tunnustamaan nyybiyteni taas tässäkin asiassa, mutta soveltuisiko tuo (tai joku muu vastaava) sähkökitaran äänittämiseen suoralla linjalla digiraituriin?
 
Jos ei siis tohdi kyykyttää putkivahvistintaan kerrostalossa ja hyssytellä perheenjäseniään olemaan hissunkissun olohuoneen täyttäneen mikityshässäkän takia. :-)

 
Tuon lisäksi tarvitset keinokuorman joka voi olla nykyaikaisissa putkivahvistimissa sisäänrakennettunakin, mutta se ei ole todellakaan mikään itsestään selvyys. Et siis voi vetää piuhaa vahvistimen kaiutinlähdötä suoraan tuohon boksiin (voi tulla vahinkoa vahvistimelle ja tuo purkki kärähtää melko varmasti), vaan vedät tuohon purkkiin linjatasoisen signaalin esimerkiksi jo s vahvisimessasi on korvakuulokelähtö (Headphones) tai linjalähtö (Line out tai rec out), niin voit niistä vetää pihan tuohon purkkiin ja tuosta purkista vaikkapa äänikortin line in liitäntään.
 
Jos putkivahvistimessasi ei ole linjalähtöä tai korvakuulokelähtöä niin tarvitset kainokuorman joisaa suurimmassa osassa kyseiset lähdöt löytyy tai DI boxin, mutta se taas tarvitsee lisäksi kuorman (kaiuttimen taikeinokuorman).
 
Tämä purkki on suunniteltu käytettäväksi etuvahvistimen tai efektipedaalien ja mikserin/äänikortin väliin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232331