Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Eleven Rack
Aika:20.06.2016 17:49
Keppi: On katsastellut/kuulostellut jonkunlaista laitetta kotioloihin, jolla vois treenailla ja ehkä jopa äänitellä kerrostalo-olosuhteissa.
 
Jonkun verran tutkinut ja kuunnellu pätkiä otsikon mukaisesta laitteesta ja jotenkin tullut sellainen kuva, että kyseisessä vermeessä ois myös aika hyvä kevyemmän/pikkuroso -osaston tarjonta, mikä on aina mättänyt näissä mallintavissa.
En oo vielä päässy tosin itse kokeilemaan, mutta semmonen aina vähän arveluttaa että..
niitä on aika usein täälläkin torilla myynnissä? Eli kun tuntuu taivaanlahjalta, niin miksi niistä halutaan eroon? Eikö totuus olekkaan niin ruusuinen vai onko niissä jotain muuta "ongelmaa"?

 
Mulla oli Eleven Rack monta vuotta ja voin vertailla sitä vaikka nykyiseen Axe FX 2 XL plussaan tai vaikkapa Boss GT8 ja GT10 ja vähän muuhunkin.
 
Tuo Eleven Rack on varsin hyvä laite, hyvät soundit joka lähtöön, ne raskaimmatkin soundit on aina maku kysymyksiä ja pitää aina muistaa se, että käyttäjät on hyvinkin erillaisia ja pitävät a) erillaisista käyttöliittymistä laitteista b) soundimieltymykset on erillaiset c) käyttäjän taidot säätää ja varsinkin motivaatio laitteen käyttöön on erillaiset d) arvostavat laitteissa erillaisia mahdollisuuksia ja sisältöä, toiset pärjää vähemmällä ja toiset haluaa vaikka mitä ja paljon etc.
 
Jos nyt vertaa Eleven Rackiä vaikkapa Axe FX 2 XL plussaan niin molemmista löytyy ainakin mun mieleen ihan tarpeeksi dynamiikkaa eli vastaavat soittajan tatsiin ihan hyvin esim. säröt puhdistuu kun soittaa hiljaisempaa tai kääntää kitaran volanamiskasta hiljaisemmalle jne.
 
Molemistä löytyy niin kliinit kuin rosot (ja nämä ovat maku kysymyksiä)
 
Eleven Rack on helpompi käyttöliittymältään jos käyttää pelkkää laitteen omia namiskoja ja näyttöä eli ei käytä softapuolen apuja esim. PC:ltä, tässä Eleven Rack on parempi, mutta pitää muistaa, että Axesta löytyy paljon enempi säädettävää ja säätövaraa parametreissa ym. joten tämä pitää muistaa koska mitä enempi on säädettävyyttä nippelitasolla niin sitä vaikeampi on sitten laittaa rautaan niitä namiskojakin ;D
 
Eleven Rackissa on paljon vähemmän vahvistimia, kaappi ja mikkimallinnoksia sekä efektejä kuin esim. Axessa.
 
Eleven Rackin vahvarimallinnokset on ihan hyviä, mun mielestä myös mikki ja kaapimallinnokset on ihan jeesh, mutta enempi tietysti kivempi. (maku kysymyksiä).
 
Hinnaltaan Eleven Rack on sitten selvästi edullisempi ja jos ei tarvi isoa liutaa mallinnoksia niin ihan hyvä valinta laitteeksi koska kyllä 11R:kin riittää säätämistä ja vaihtoehtoja tarpeeksi.
 
Sekä Eleven Rackin että Axen liitettävyys eri laitteisiin on erittäin hyvä, Axessa taitaa sitten vielä olla vähän paremmat mahdollisuudet tässä suhteessa mutta 11R:stä sitten löytyy ulkoisille mikeillä oma XLR mitä ei Axesta löydy.
 
Jos miettii äänikorttina PC:n kanssa niin mielestäni 11R eli Eleven Rack oli parempi, tarkoitan tällä sitä, että 11R pyöritti hyvin omia mallinnoksiaan ja samalla pyöritti PC:n äänikorttina virtuaalisyntikoita sun muuta kuten taustaraitoja eikä kyykähtänyt mutta Axe:ssa olen huomannu jos on presetissä paljon kamaa niin sitten menee kyllä kyykkyyn jos Protarissa on virtuaalisyntikoita ja taustaraitaa jne. Axen tämä puoli kyllä on tainnu mennä parempaa päivitysten myötä joten täytyy katella vielä tätäkin taustaa vasten tätä kohtaa :D
 
Axen toimiessa äänikorttina se on 48 Hz kun taas 11R voi toimia 44.1 Hz ja myös 48Hz, tällä voi olla merkitystä esim. joissain musasoftissa tai ohjelmissa jotka eivät vaan tykkää 48Hz:sta :D
 
Axe vie täysin 6-0 päivitysten suhteen, Axeen tulee jatkuvasti päivityksiä mitä ei enää 11R:ään ole tullut vuosiin.
 
Vaikka soundista tuolle ylempänä puhuinkin ja vähän "kehuskelin" 11R:ää niin kyllähän tietysti pitää muistaa se, että mitä enempi löytyy valinnan varaa vahvistimissa, kaijuttimissa, mikeissä, efekteissä niin toki se myös näkyy soundillisesti ja tässä suhteessa soundiin voi vaikuttaa Axessa sitten huomattavasti enemmän kuin 11R:ssä ja huomattavasti tarkemmalla parametri tasolla eli Axe porautuu kyllä selvästi syvemmälle, toisille tämä voi olla sitten tekijä että haluaa helpomman vehkeen yksinkertaisemmalla säätämisellä, toisaalta Axesta löytyy soundit kyllä helposti :D
 
No miksi minä sitten myin Eleven Rackin (11R) ja ostin Axen?
 
- Vaikka 11R oli hyvä niin kaipasin enempi mahdollisuutta säätää, kaipasin enemmän kaappimallinnoksia ja vahvarimallinnoksia ja mahdollisuutta syvemmän säätämisen osalta, Axessa on kaikkea enempi mutta on se kalliimpikin.
 
- 11R:ssä otti suoraan sanoen päähän se, että valmista ei enää laitetta tue päivityksillä, voi johtua siitä, että osa tekijöistä lähti toisen firman palvelukseen (Helix, jos en väärin muista).
 
- Jos kaipaat hyviä soundeja, etkä tarvi isoa läjää kaikkea niin 11R on ihan hyvä valinta ja jos et kaipaa tulevia päivityksiä, koska 11R:ään tuskinpa enää mitään uutta tulee
 
- Jos on massia niin ettei kakalle taivu ja kaipaat kaikkea mahdollista niin Axe :D
 
Molemmat noista on hyvä soundisia.
 
Niin ja enpä paljoa sanonu GT8 ja GT10 mutta ne häviää kyllä mun mielipiteissä 11R:lle niin soundillisesti kuin dynamiikaltaan sekä rosoiltaan (huom, että tämä on maku kysymys).
 
Muista, että on viakka mitä laitteita kuten Helix jne. joten ennen ostamista kannattaa verrata laitteita ja niiden soundia, käyttöliittymää, liitettävyyttä ja vahvarien ym. määrää sekä säätömahdollisuutta sekä hintaa.
 
Ja se kaikista tärkein asia on, että olipa se viakka mikä tahansa niin se on sun tarpeisiin just se oikea ja paras laite.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232263