Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:melartin, suomen suurin
Aika:15.06.2016 22:16
NHR: Mutta eihän Mozart siltikään mikään Melartin ole.
 
tämäkin teesi on sikäli aivan totta että kukaan ei voi irtaantua omasta itseydestään samastuakseen välittömästi muiden olioiden kanssa, ei sen enempää mozart kuin melartinkaan, vaikka mozart on koko tunnetun maailmanhistorian nerokkain säveltäjä ja melartin mitä ilmeisimmin suomen kaikkien aikojen suurin säveltäjä sekä sinfonikkona, sinfonisissa runoelmissaan, näytelmämusiikkiteoksissaan että suosimissaan musiikillisissa pienmuodoissaan kuten pianomusiikissa ja voimme tajuta olioiden olemusta sinänsä vain mielteen ja itsetajunnan kautta emme transformoitua vieraaksi persoonaksi.
 
Suurimmat ja syvimmät transsinomaiset transsendentaaliset yli-inhimilliset psykofyysiset kokemukset olen saanut mozartin universaalista musiikista ja melartinilta kuuntelin 6.elementtiSinfonian avausosaa maa suu ammollaan, polte rinnassa, ällistyneenä ja lumoutuneena sen valtavasta ja järisyttävästä surumarssirytmissä etenevästä paatoksestaan jyrisevine klustereineen jalaksen tulkintana tuubista. Kukaan toinen suomalainen säveltäjä ei liene sinfoniassaan luonut koskaan mitään yhtä vavahduttavaa ja mahtavaa metafyysistä kammoa ilmentävää apokalyptistä visiota.
 
Sibbekin on pinnallista nuor klassista staattista kitchinomaista diatonista nypläystä kolmisävelaiheidensa lähes minimalistisessa mosaiikissa ilman pitkälinjaisten romanttisesti poltteisten laulavien teemojen ekspressiivistä melodista kauneutta ja hurmiota joita nyt vain suuret suomalaiset säveltäjät kuten melartin, tuukkanen, fougstedt, aaltonen, karjalainen ym. Taitavat schubertin lisäksi.sibelius ei nappaa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=230106