Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:runrunrun
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitarasta nousi savua ja kärähtäneen hajua
Aika:13.06.2016 23:34   (muokattu 13.06.2016 23:34)
Puuhis1: Okei. Tiedustelisin vielä tuota pedaalipuolta että oliko lisämunuaisia kitaran ja Carlsbron välillä? Jos niin mikä oli ensimmäinen pedaali kitarasta lähdettäessä?
 
Aika jännää että toisella kitaralla soitto jatkui... En suosittele soittamaan kamoilla ennen kuin asia selviää. Jos pedaalista vuotaa kitaraan 9V käyttöjännite, se ei välttämättä häiritse mikrofoneja eli homma toimii mutta kun kitaran volat ruuvataan kiinni, silloin se "taika" tapahtuu eli oikosulku joka voi mm. käräyttää potikan tai pedaalista jonkun osan. Pedaaleissa yleensä on sisääntulossa melko ensimmäisenä kondensaattori joka estää mahdollisen tasajännitteen vuotamisen suuntaa sekä toiseen. Ettei joku vanha futsi olis sulla ekana signaaliketjussa?

 
Jos elektroniikan tietämys on ihan normi kantimilla niin ei sitä välttämättä heti osaa ajatella että tässä voi olla henki kyseessä. Väittäisin että suurin osa kitaristeista ois jatkanut soittamista samaan malliin. Tässähän sitä koko ajan oppii. :)
 
Eka pedaali kitaran jälkeen on TC Electronic Polytune joka oli tapahtumahetkellä bypassattuna. Seuraavana onkin sitten MXR Phase 90 (kunnon perusteella 90-luvulta tai uudempi), josta itse asiassa on poistettu semmonen "suojausdiodi" joka kärähti kun laitoin siihen vääränapaisen virtalähteen. Ois siihen varmaan voinu laittaa uudenki tilalle mutta kun ei tartte niin laiska ei jaksa. Pitää vaan muistaa olla laittamatta siihen vääränapaista virtaa uudemman kerran. :) Tuo on kyllä ollu mulla tuossa muodossa käytössä jo kolmisen vuotta ilman ongelmia. Voisko tuo liittyä tähän tapahtumaan?
 
MXR:n jälkeen vanhin pedaali lienee ProCo Rat II. Loput on sitten vieläkin uudempaa tuotantoa ja putiikkikamaa joissa ei pitäis mitään iän tuomia ongelmia olla ja laatukin pitäis olla kohillaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=232188