Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:P.P.King
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kokemuksia soitinhuollosta
Aika:04.06.2016 23:28
Muutaman viime vuoden aikana olen vähitellen ryhtynyt päivittämään soittokalustoani hieman laadukkaapaan suuntaan. Halvemman hintaluokan akustiset kitarat ovat siis hiljalleen vaihtumassa hieman arvokkaampiin soittimiin, joiden olisi tarkoitus palvella käytössäni toivottavasti lopun elämääni. Samalla myös tarpeeni osaavalle kitarahuollolle on kasvanut, sillä kyseiset kitarat tulevat luultavasti jossain vaiheessa tarvitsemaan työläämpiä ja kalliimpia huoltotoimenpiteitä. Minulta ei valitettavasti löydy tarvittavia tiloja, työkaluja ja taitoja suurempien kitararemonttien toteuttamiseksi onnistuneesti. Joutunen siis tulevaisuudessa turvautumaan ammattilaisten apuun.
 
Omat kokemukseni soitinhuolloista eivät ole olleet järin ruusuisia. Viimeisen puolen vuoden aikana kohdalleni on sattunut mm. kaksi epäonnistunutta satularemonttia ja yksi puolivillaisesti huollettu virityskoneisto. Huoltoliikkeiden toiminta on muutenkin herättänyt kummastusta. Toisinaan sovittuja huoltotoimenpiteitä ei ole tehty lainkaan. Joskus liike on laskuttanut osista joita ei ole huollon yhteydessä asennettu kitaraan. Myös työn jäljessä ja laadunvalvonnassa on ollut lievästi toivottavaa. Viime kerralla kitara tuli takaisin huonommassa kunnossa kuin missä se oli huoltoon lähtenyt. Lisäksi kitaroita on harvoin säädetty huollon päätteeksi edes soittokuntoon.
 
Heikko työn jälki olisi helppo ymmärtää, mikäli olisin huollattanut kitaran jollakin omaksi ratokseen väkertävällä harrastelijasepällä tai kaverin kaverilla edulliseen hintaan. Soittimeni on kuitenkin poikkeuksetta huollettu hyvämaineisissa musiikkiliikkeissä, joista ainakin yksi nauttii varsin vankkaa suosiota kansallisella tasollakin. Onko kohtaamani huoltojälki alan arkipäivää, vai olenko ollut vain poikkeuksellisen huono-onninen huoltojen suhteen?
 
Valitettavasti luotettavan soitinhuollon löytäminen vaikuttaisi olevan varsin hankalaa. Korjaajien yhteystiedot lojuvat hajallaan ympäri internettiä eikä tuoreita asiakaskokemuksia kuule liiaksi. Arvostaisin suuresti, mikäli tähän ketjuun saataisiin koottua Muusikoiden.netin jäsenten omakohtaisia kokemuksia soitinhuoltoon (erityisesti akustisen kitaran) liittyen. Unohdetaan siis suosiolla välikäden kautta kuullut tarinat työkaverin serkun miehen kitaran huollosta. Sekä positiiviset että negatiiviset kokemukset ovat tervetulleita. Pitäydytään mahdollisten negatiivisten kokemusten kohdalla kuitenkin kohtuuden rajoissa, ja vältetään huoltotahon tarpeetonta mustamaalaamista. Lisäksi suosituksia luotettavian huoltoliikkeiden suhteen otetaan mieluusti vastaan. Olen hiljalleen kypsä luopumaan ns. yritys ja erehdys -menetelmästä luotettavaa soitinhuoltoa metsästäessäni.
 
Olisi suuresti apua, mikäli kirjoituksista löytyisi ainakin joitakin seuraavista tiedoista:
 
- Missä ja milloin soittimesi huollettiin (liike ja vuosi)
- Miksi veit soittimesi huoltoon?
- Mitä soittimellesi tehtiin huollossa?
- Arviosi huollosta (työn jälki, saatiinko viat korjattua yms.)
- Hinta (Euromääriä ei tähän tarvitse laittaa. Tahtoisin lähinnä tietää oliko
huollon hintalaatusuhde mielestäsi kohdillaan.)
- Huoltoon kulunut aika
- Muuta mainittavaa (arviosi asiakaspalvelusta yms.)
- Suosittelisitko kyseistä soitinhuoltoa muille?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=232111