Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Huono huoneakustiikka--> akustiselle vahvistin ?
Aika:03.06.2016 19:48
Kyllä minäkin olisin sillä kannalla, että tuota kämpän erilaisia sisustusratkaisuja muuttamalla ja sitä omaa soittopaikkaa muutamalla löytäisi mahdollisesti sen paremman soundin. Siis tekisi jotain sille huonolle akustiikalle ja se voi parantua kun laittaa mattoja lattialle tai ottaa pois ja tauluja/julisteita seinille jne. Kokeilee erilaisia ratkaisuja ja sitä onko seinillä ja lattioilla liikaa tavaraa vai liian vähän.
Vahvareilla tulee vain lisää ääntä ja ei se akustiikka siitä miksikään parannu. Päinvastoin. Tietysti vahvistimissa voi olla erilaisia efektejä, mutta se on jo toinen asia.
On ehkä sellainen ratkaisu, että hommaat jonkun etuasteen ja soitat kuulokkeilla. Tämä tietysti jos kitarassa on mikki.
Harvoin kuitenkaan millään laitteilla saa niin hyvältä kuulostavaa akustista soundia kuin ihan oikealla akustisella kitaralla ja kun sitä soitetaan hyvin soivassa akustisessa tilassa.
Taas akustisista jos haluaa oikein hyvää vahvistettua ääntä, pitäisi varmaan mikittää usealla erilaisella mikillä & käyttää sitä kitaran omaa mikkiä ja jos sitä volumea ei kuitenkaan haluta oikeasti kuin vain hieman lisää-->ei ole hyötyä tai järkeä tehdä niin. Tällöinkin sen huoneen akustiikan pitäisi myös olla jo jonkunlainen. Mikäli siis halutaan oiken hyvää soundia.
 
Joskus tuli bändin kanssa soitettua sellaisessa tilassa, jossa oli akustiikka tapettu täysin. Tosin ei akustista musiikki, mutta ei se akustiikka ole sen kummepi minkälaista musiikkia soittaa ja kuinka kovaa. Liikaa akustiikka levyjä ja sen lisäksi huone oli vielä huonon muotoinen muutenkin bändisoittoa ajatellen.
Tästä sitten seurasi se, että yleensä molemmat kitaristit laittoivat kitaroidensa volumet lähes täysille ja vaikka yritti minkälaisia juttuja--Niin äänen volumea sai kyllä lisätä, mutta soundi vain puuroutui entisestään.
 
Jos huoneessa on mahdollisuus vaihtaa vaikka huonekalujen paikkaa tai jotain muuta vastaavaa, niin se on kaikista paras ratkaisu. Ei lisätä kuitenkaan enemmän volumea millään vahvistimilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=232098