Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:käsi
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Musiikin jakelukanavat
Aika:31.05.2016 21:26   (muokattu 31.05.2016 21:36)
Objectif Lune: Saa olla aika paljon yleisöä, että joku oikeasti aikoo maksaa. Kyllä mä sanoisin, että keskimäärin kannattaa pyrkiä saamaan niin paljon kuunteluita kuin mahdollista. Pienelle yhtyeelle Spotify on vain markkinointikanava, joka tuo uskottavuutta ja helpottaa musiikin kuuntelua, koska sitä käyttää niin moni (paljon useampi kuin Soundcloudia). Sitten kun sekä Soundcloudissa että Spotify:ssa on kymmeniä tuhansia kuunteluita niin voi alkaa pohtimaan, josko yleisöä olisi sen verran, että olis realistista saada siitä tulojakin.
 
Varmaan aika moni artisti on tuhonnut potentiaalisen uransa alkamalla ahneeksi ennen kuin kukaan paria frendiä lukuunottamatta on musiikkia kuullutkaan.

 
Spotify on oiva markkinointi väline. Helppo promota omaa musaa siellä. Myös sellainen pointti, kun siellä on vähän pöhinää bändillä saa myös keikkoja helpommin. Esim se luku paljonko kuuntelijoita on per kuukausi on oikeasti ihan tärkeä luku.
Muutamia keikka buukkaajia on jo tullut vastaan jotka tekee osan päätöksestä ottaako vai ei bändin keikalle spotify statistiikan mukaan. Kuulostaa hassulta mutta näin on.
 
Maksavia ihmisiä löytyy aina. Osa haluaa maksaa koska haluaa supporttaa bändiä. Fyysisiä levyjä on helpompi myydä keikan jälkeen humalaiselle yleisölle joka piti kuulemastaan.
 
Spotify kasvaa, taitaa olla jo käyttäjät jossain 80-90 miljoonan kieppeillä. Ja siitä maksavia on jotain 30-40 mijoonaa. Eli ihan hyvä kanava nykyään.
 
Soundcloudi on hyvä väline myös. Sieltä voi kuunnella musaa vaikka ei olisi accounttia. Joten oman musan promoaminen on helppoa. Samoin youtube.
Pennosia noi streamauspalvelut maksaa toistaiseksi, mutta eipä tarvi laittaa rahaa kiinni fyysisiin levyihin. Ja tosiaan hiljalleen jos musa löytää kuulijoita sielt alkaa tulemaan rahaa.
 
Oman bändin kohdalla spotify on toiminut todella hyvin. Siitä on ollut paljon apua. Rahaa tullut vähän, mutta toisaalta vasta neljä singleä ulkona.
Tarjoa tuote, musiikkisi, niin monen kanavan kautta kuin vaan voitte.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=230272