Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Simulator
Alue:Koskettimet
Aihe:Suuri Rumpukonekeskustelu
Aika:27.05.2016 09:14   (muokattu 27.05.2016 10:13)
ajansävel:
 
http://www.matrixsynth.com/2010/10/ … a-module-dom-30-disk-orchestra.html
 
Tuo oli jo laillansa grooveboksi, koska siinä oli mahdollisuus soittaa instrumenttejakin 16 kanavalle. Laite oli tokikin MIDI-yhteensopiva, mutta perskules, eipä ollutkaan GENERALmidi-yhteensopiva. Annoin myöhemmin meidän basistille "vie pois"-meiningillä..

 
Ööö . . tuota . . . kävisikö mitenkään, että antaisit tuon Tr-909:n minulle "vie pois meiningillä" ?? No, ei vaitiskaan:)
 
Nuo sähköurkujen rytmikoneet olivat kyllä luku sinänsä ja aikoinaan kyllä arvostettuja ja ihmeellisiä laitteita. Ostin joskus 80-luvun alussa uutena musiikkikaupasta kaksisormioiset italialaiset Galanti X-360 urut. Niissä kun oli nääs rytmikone ja siinä automaattibassotus. Niillä kelpasi hämmästyttää kylässä käyviä vieraita kun soittoa säesti "koko orkesteri".
 
Mitä siinä nyt oli: Tango, Walz, Bossanova, Swing jne. Kun painoi pohjaan joka toisen napin niin tuli ihan tämän päivän tuplabassari heviä.
Ennenpitkään jopa minäkin kyllästyin sitten siihen Drum-6 rytmikoneeseen. Rupesi sitten kuulumaan puheita rumpukoneista joilla voi itse tehdä omia rytmejä. Semmoinen alkoi toki kiinnostaa, olinhan sentään rumpali. Käytetty Boss DR-110 ja Casio CZ-101 syntikka tuli sitten ostettua yhtäaikaa melko uudenkarheina, ne olivat silloin vielä ihan "kuuminta hottia"
 
Bossissa oli selvästi aidomman kuuloiset rummut kuin urkujen rytmikoneessa ja mikä parasta, sillä tosiaankin pystyi tekemään omia rytmejä ja ketjuttamaan niitä kokonaiseksi kappaleeksi. Tunsin todistavani uuden aikakauden alkamista ja noista kamoista sain aikaan soundia joka muistutti hieman sen ajan soitetuimpien kappaleiden meininkiä.
 
Lienee itsestään selvää, että kaikki tuo vaikutti myös omaan rumpujen soittoon. Ilman muuta rupesin soitossani "matkimaan koneita".
Tämä koneiden matkiminen toi kyllä kieltämättä uutta ryhtiä soittoon ja time oli skarppia, ei enään rytmi heijannut tai tempo vaihdellut tahattomasti, sellainen oli itseasiassa kauhistus ja opin kuuntelemaan muitakin rumpaleita aivan uudella tavalla, huomasin heti jos niillä ei pysynyt time hanskassa. Epäilemättä niillä ei ollutkaan kotonaan Bossin rumpukonetta . . . niin se täytyi olla . . .
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=232012