Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:zouwi
Alue:Livetoiminta
Aihe:Pienet/riittävät/laadukkaat subit (diy)
Aika:19.05.2016 23:59
Sami_T: Laita niihin olemassaoleviin kaitsareihin fillarit alle, osta autoon/kärryyn ramppi ja osta vielä varmuuden vuoksi sellaset ns. porraskärryt -> valmis.
 
Komppaan tätä, DIY-vehkeet ja työkalut on erikseen.
 
Jos 15" subin riittävyyttä miettii niin esim. lakun SB15 on nimensä mukaisesti 15" ja ihan hyvin tolla vetää rokkia sisätiloissa, noikin tosin painaa sen 36kg. Aura-audion 12" XD-subi painaa myös sen 25kg enkä usko että kumpikaan noista valmistajasta on hirveästi ylimääräistä nohin laittanut sisään. Jos toi on ehdoton yläraja sulla niin sanoisin että et tule saamaan ulos noihin teollisiin ratkaisuihin verrattavia äänenpaineita.
 
Jos sit vielä miettii että haluisi lahkeet liikkeelle yli 20m päässä niin 15" on välineenä huono, mä lähtisin hakemaan varmaan 6-8x 18" subeja. Lauantaina oli tupla-18" subit ja 20m päässä ei juurikaan enää basso potkinut. Meno oli sisätiloissa mutta korkeassa hallissa ja se 20m oli pakattu aika täyteen jengiä eli se läski vaimensi ihan hyvin.
 
Kun kerran olet jo elementit hommaillut niin ilmeisesti niille jonkun kopan rakentelet, oma arvaukseni on että niistä ei tule lähtemään sun makuun riittävää määrää ääntä mutta se ei itsessään ole 15" elementin ongelma. Jos pitäisi saada mahdollisimman pienestä paketista huomattava määrä ääntä niin useamman eri firman tuotekehittelyosasto on miettinyt tota aika pitkään ja hyvillä resursseilla, aika erikoista olisi jos tavallien pulliainen pääsisi vastaaviin paino/äänenpaine suhteisiin vaan ostamalla kivat elementit ja askartelemalla niille kopan ympärille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=231903