Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Primal
Alue:Livetoiminta
Aihe:Pienet/riittävät/laadukkaat subit (diy)
Aika:15.05.2016 23:24
RautiSa: Tässäpä oma ehdotukseni, jos haluat päästä helpolla.
 
Auran XD12 (http://www.auraaudio.fi/xd-series.html)
 
Noiden kanssa on aika paljon tullut töiden puolesta pelattua, myös kardioidina ja end firedinä ajettuna.

 
Varsin houkutteleva, niinkuin kaikki tuon firman tuotteet. Tarkennan vielä harrastusaspektia sen verran että en tee näillä ollenkaan rahaa, joten Aurankin hommaaminen näihin satunnaisiin talkoo/harrastushommiin olisi vähän hölmöä (oletan että eivät ole halvimmasta päästä). Lisäkysymys kuitenkin, mihin asti yhdet XD12 subit puolellaan riittää, saako yhdellä parilla esim. livemusaa vedettyä, sisällä varmaan ainakin? Liikkuuko Auran tuotteita keskisessä suomessa kellään?
 
Taustat aiemmasta elämästä on kuitenkin tämän alan puolelta ja hyvä äänentoisto kiinnostaa, siksi askartelen näitä edelleen itse. Ekan hifikaiutinparin tein noin 25 vuotta sitten, joten ei tämä ole tällainen satunnainen kokeilu. Ja jos jotain hyvää ääntä saa aikaan itse tehden niin siitä ne kiksit tulee minulle. Jotkut kalastaa, toiset rakentaa jenkkiautoja, minä rakennan kaiuttimia, ja kun mäihä käy niin pääsen testaamaan niitä johonkin olohuonetta isompaan tilaan (pienet urheiluseuran tapahtumat).. Ja silloin hyvän äänen tuottaminen on se juttu.
 
Mutta harrastuspohjasta huolimatta perus hyvillä tuotteilla yritän tehdä. Denonin DN-501C:n ja kaiuttimien välissä on Allen&Heathin pikkumikseri, DBX:n 1231 EQ, ja Crestin CA-pääte. Subien valmistuttua pitää saada haalittua jostain toinen tymäkkä laatupääte ja EQ:n tilalle mahdollisesti jokin prosessori, jotta voi aktiivisen jaon lisäksi säätää esim viiveitä. Näistä saa muuten laittaa viestiä jos ylimääräisiä löytyy, viallisetkin kiinnostaa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=231903