Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mosaiikki
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:Blowup Vol. 2, Helsinki, Korjaamo - 14. - 15.10.2016
Aika:10.05.2016 10:50   (muokattu 10.05.2016 11:04)
Monolord (SWE) Samothrace (US) Skepticism (FIN) sekä kinokonsertti lisätty ohjelmistoon!
 
MONOLORD (SWE)
 
Tiilimuuri jatkuu silmänkantamattomiin. Karkeakeraaminen rakennusmateriaali tuntuu musertavan painoiselta, mutta muurausta on jatkettava. Tiili tiilin jälkeen, kunnes yliväsyneet keho ja mieli alkavat tuottaa hengellisiä aistikokemuksia. Monolord myhäilee työnjohtajan piiska kädessään tyytyväisenä.
 
Vasta muutaman vuoden ikäisen Monolordin nimi on tupsahdellut alaa seuraavien eteen tuon tuosta. Suurimmaksi syyksi voidaan nostaa kakkosalbumi Vænir (2015). Yhtyeen esittämä doom vyöryy raskain askelin psykedelian reunamilla, vetäen massaa puoleensa magneetin lailla. Pastissista ei ole tarvetta puhua, mutta ruotsalaistrio on varmasti Yobinsa kuunnellut.
 
https://monolord.bandcamp.com/
 
SAMOTHRACE (US)
 
Samothrace on oppikirjaesimerkki turhauttavasta bändistä. Se on parempi kuin palstatilaa saavat saman genren yhtyeet. Jos voidaan edes puhua samasta genrestä, Samothracea ei noin vain karsinoidakaan. Sen materiaali saa kiljumaan riemusta, mutta jättää silti nälkäiseksi. Nälkää ei kuitenkaan saa tyydytettyä, sillä bändi ei juuri julkaisurintamalla juhli. Varmaa on, että Samothrace on paras bändi, jota et vielä tiennyt.
 
10 vuotta sitten perustettu amerikkalaisyhtye on julkaissut kaksi albumia. Tuoreempi, Reverence to Stone (2012), koostuu kahdesta kappaleesta, jotka raahaavat kuulijaansa pitkin epätoivon pikkukujia. Edellä mainitut kujat ovat vain näennäisen ahtaita, sillä Samothrace kuulostaa avomerellä toisiinsa törmääviltä jäävuorilta; melankolisen melodiset jylhät maisemat joutuvat crust-purkausten ravistelemiksi. Pakko myös mainita, että kehutun Bell Witchin basisti-laulaja on peräisin Samothracen riveistä.
 
https://samothrace.bandcamp.com/music
 
SKEPTICISM (FIN)
 
Skeptisismi on oppi jonka mukaan ihminen ei voi saavuttaa varmaa tietoa. Siihen kuuluu selitettyjen ilmiöiden teorioiden paikkansapitävyyden kyseenalaistaminen ja epäily. Suomalaisen funeral doomin pioneerin Skepticismin musiikkia kuunnellessa kyseenalaistuksen piiriin kuuluu oma järki ja estetiikan taju. Kuinka jokin näin synkkä, raskas ja painostava voi samanaikaisesti olla niin kaunista, koskettavaa ja vapauttavaa. Ilon kyyneleitä vuodatetaan polvilleen lyyhistyneinä yhtyeen tämän vuoden ainoalla Helsingin-keikalla.
 
https://skepticism.bandcamp.com/
 
Kinokonsertti: Titicut Follies (Frederick Wiseman, 1967)
Säestys Veli-Matti O. Äijälä & Markku Leinonen
 
Vankimielisairaala 1960-luvun Yhdysvalloissa oli kenties kuolemaakin karmeampi kohtalo. Ymmärrys vakavista mielenterveyden häiriöistä ja niiden hoidosta eivät tietenkään olleet tämän päivän tasalla. Selvää on kuitenkin täytynyt olla, että niitä ei hoideta ihmisarvon viemällä kiusaamalla, kurittamalla, nöyryyttämällä. Titicut Follies on dokumentti, joka kertoo, että juuri näin on toimittu.
 
Matkaoppaaksi vankimielisairaalaan lähtevät Veli-Matti O. Äijälä ja Markku Leinonen. Terveistä käsistä, The Sultansista, The Kolmannesta, Billy Boysista ja Death Tripistä tuttu kaksikko säestää Yhdysvalloissa 1990-luvulle asti kiellettynä olleen dokumentin.
 
"Jos arvostat mieltäsi tai elämääsi, älä käännä selkääsi tälle", kuten elokuvan tunnuslause kuuluu.
 
http://www.inferno.fi/uutiset/tuomi … -festivaali-julkaisi-ohjelmistoaan/
 
Lipunmyynti käynnistyy torstaina 12.5.2016 klo 9.00 Tiketissä!
- Kaksi päivää: 52€ + Tiketin toimituskulut
- Kaksi päivää + Kinolippu: 62€ + Tiketin toimituskulut
- Kinolippu: 13€ + Tiketin toimituskulut
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=230434