Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Paljonko maksaisit käytetystä?
Aika:29.04.2016 09:49
Gary the pine: Voi kyynel näitä itkuja, päättömät on luku sinänsä, mutta nää taulukkomaakarit, että kaikelle pitää löytyä joku perkeleen yleisesti hyväksytty T-kaupan kerroin tai puoleen hintaan...hohhoijjaa.
 
Kun ei se maailma vaan pyöri niin, puss puss.
 
Ihan vaan esimerkkinä; joku on myymässä satasen pedaalia torilla hintaan 90e paketista otettuna ja kerran kokeiltuna huomattuaan että eipä ole oma juttu. Leikitään että on perjantai ja paikkakuntana Lapua. No sieltä Lapualta sitten Tauno Tasalakki koittaa tinkiä sen siihen 70e kun kerran Tompalta saa uuden satasella. Tähän myyjä että tilaa sieltä. Normaalimies Lapualta sen sijaan pedaalintarpeessa tuumaa että hitto, mähän soittelen tolla jo tänään kun haen ja maksan pyydetyn ja säästänkin vähän.
 
Mitä opimme tästä; emme nähtävästi yhtään mitään kun sama kitinä jatkuu vuodesta toiseen...
 
Edelleen, päättömät erikseen...

 
Tässäpä tuli esille plussan arvoisesti eräs keskeinen kulutuskäyttäytymisen seikka joka noin vain unohdetaan kun mietitään käytettyjen hintoja. Nimittäin sopiva hinta käytetylle on se, minkä joku siitä on valmis maksamaan. Kun se tavaran haluttavuus ratkaisee, niin jotkin tavarat asettuvat juurikin siihen 0,7 kertoimeen, mutta toisista tavaroista ei vaa oikein mitään vaikka olisivat kuinka kalliita ja hienoja, mutta jos kukaan ei halua sitä niin sitten ei halua. Jokin haluttava tavara sitten nousee lähelle uuden hintaa ja joskus sen ylikin (tai no ehkä kalliimpaa hintaa kuin uutena voisi olla vähän vaikea taipua maksamaan).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=231763