Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:3D-tulostus
Aika:29.04.2016 06:03   (muokattu 29.04.2016 06:08)
Kuten sanottu, tekniikka kehittyy. Vaikka perusjuttu on tosiaan vanha (Turun tekulla oli jo opiskeluaikoinani 90- luvun alussa "pikamallintaja") niin kuluttajamarkkinoilla tämä on vielä uutta. Yleensä kuluttajamarkkinoiden avautuminen nopeuttaa kehitystä, mietitään vaikka tietokoneita. Ja nykyään myös harrastajayhteisöjen kehitystyö on merkittäväå, suuri osa halvemmista kaupallisistakin tulostimista pohjautuu open source-projekteihin.
 
Metallitulostus on tulossa mutta kallista ja hankalaa vielä, tuskin tulee kotikäyttöön lähiaikoina mutta uskoisin tai ainakin toivoisin että lähitulevaisuudessa ilmestyy yrityksiä jotka tarjoavat kohtuuhintaan tulostusta asiakkaan tiedostoista.
 
Komposiiteissa lupaavalta vaikuttaa tekniikka josa tulostin upottaa rullalta lasi/hiilikuitu/aramidilankaa tulostuskerrosten väliin. Nykyiset kuituseosteiset filamentit eivät juuri lujuutta lisää, jäykkyyttä lähinnä, johtuen tarpeesta silputa lanka lyhyiksi pätkiksi jotta se ei tukkisi tulostussuutinta.
 
Kaulan tulostuksessa näkisin ongelmana ainakin kotitulostimien pöydän koon, pitäisi tehdä paloista.
 
Yksi mieleentuleva sovellutus tosiaan olisi vanhojen laitteiden kunnostus, esim. johonkin vintage-kosketinsoittimeen tms. voisi ehkä tulostaa muoviosia joita ei enää saa muuten. Kitaranrakennus on tosiaan niin konservatiivinen ala että siinä käyttö varmaan jää vähäiseksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=231758