Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jkob
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Musiikilla tienaaminen ilman keikkailua?
Aika:17.04.2016 19:16
Börje: Moi! Joo, joo, tiedän, että tää on lähtökohtasesti lottovoiton odottamista ilman rivien täyttämistä, mutta mietitääs silti. Onko mahdollista tienata musiikilla ilman keikkailua?
 
Leevi and the leavings. No joo, siitä on aikaa
 
Oletetaan heti kättelyssä, että on pirun hyvä EDM biisi kasassa. Tietysti todella hyvätkin kappaleet voivat helposti hukkua todella runsaan tarjonnan sekaan. Miltei välttämätöntä on varmaankin luoda ammattimaisen näköinen nettiprofiili (logo, promokuvat, yhdenmukaiset some-tilit).
 
Ilman muuta. Nämä kerralla kuntoon ja voit keskittyä taas muihin asioihin. Tietty aktiivinen kotisivujen päivittely on äärettömän tärkeää. Ulkomailla vannovat myös sähköpostimarkkinoinnin perään.
 
Nyt kun kysymykseni koskee ensisijaisesti EDM:ää, haluaisin kysyä, miten homma toimii, jos haluat biisisi myös DJ:den saataville? Täytyykö biisi olla silloin myös stem-raitoina, jotka ladataan johonkin palveluun, josta DJ:t voivat halutessaan niitä ostaa? Ja miten tällaisessa tapauksessa tuloja tulee biisin tekijälle? Kun DJ ostaa biisisi (kokonaisena tai stem-raitoina), niin tietysti siinä tulee rahaa tekijälle, mutta tuleeko siitä mitään tuloja biisin tekijälle, jos DJ esittää sitä pubissa/diskossa yms.
 
Teostot pitäisi tulla tästä sulle myös mikäli esittäjä ilmoittaa esittäneensä sun kappaleen.
 
Yksi mahdollisuus on myös, että biisi päätyy radiosoittoon, jolloin tulee gramexit.
 
Ja Teostot.
 
Onko tämmöisiä hommia teidän näkemyksen mukaan järkeä koittaa tehdä omatoimisesti vai lähetellä vanhaan malliin demoja levyfirmoille? Siellä ei kuitenkaan luultavasti hyvällä katsota ajatusta, jos artisti ei ole valmis keikkailemaan. Keikoistahan se massi nykyään musabisneksessä pääosin kääritään.
 
No ei se levy-yhtiöihin lähettely ainakaan mahdottomia maksa eli anna mennä vaan. Todennäköisesti sieltä ei kuitenkaan kuulu mitään mutta siitä ei kannata lannistua. Lisäksi voit saada sitä kautta vielä vinkkejä mitä kannattaa työstää biiseissä enemmän. Ja mikäli sieltä ei kuulu mitään, ei kannata lannistua; ei levy-yhtiö nykyään mikään välttämättömyys ole.
 
Ja saman genren miekkosilta kannattaa kysyä vinkkejä.
 
Ajatuksianne, kiitos! (Eikä pelkkiä vittuiluja liian hulluista unelmista) :)
 
Unelmat ei oo koskaan liian hulluja.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=231646