Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:koopop
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Tilaääntä rumpusetille
Aika:13.04.2016 01:01
jannu: Tästä tuli mieleen, että mikäli tilasta löytyy ikkuna, niin lasin mikittäminen tuolla samalla taktiikalla saattaa myös toimia ambienssikäyttöön yllättävänkin hyvin.
 
Juu, varmasti! Tosin riippuu lasista. Tuppaa kunnolla mölytessä joskus karmit resonoimaan, uudemmissa tuskin. Tuplakarmi saattaa vielä antaa ekstraaallon, voi kuulostaa huonolta/hauskalta/hassulta/hyvältä kun pistää siihen isokalvoisen viereen. Kokeilemisen arvoinen, niin kuin kaikki ambienssiasiat.
 
Aina se Black album otetaan ässänä hihasta, ja niin teen nytkin. Tilamikkejä taisi olla sen parikymmentä. Jätkät vietti ensin monta päivää repiessä studion akustopaneeleita ja demppimattoja ja huopia kattorakenteista ja seiniltä, koska rumpuhuone oli aluksi liian kuollut. Ne raksas ja soitatti pannuja PA:n kanssa huoneessa niin kauan, että sai halutun jälkikaikuajan. Sitten ne laitto jokaiselle heijastavalle ja heijastamattomalle pinnalle omat mikit, ja teki kartan siitä, minkälaiset vibat mikäkin pinta antoi. Kuiva, pieni, iso, fätti, ohut, lyhyt, boomy, jne. Sitten kun ne träkkäs Larsin sekoilut sisään, niillä oli sen parikymmentä ränniä erilaisia tilafiiliksiä, joita ne sitten runno kompuroilla biisin ja/tai sen osien mukaan messiin. Joku fakta meni varmasti tässä tarinassa pieleen, mutta tajuutte idean :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=231545