Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:bedlam
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Millä softalla pdf-tiedostot painoon?
Aika:08.04.2016 07:52   (muokattu 09.04.2016 21:11)
sickboy: Kyllä, mutta toimii hyvin viimeisenä etappina kun kootaan levyn kansia. Itse tein niin, että ensin Photoshopilla kuvat kuosiin. Tämän jälkeen vein kaikki kuvat Illustratoriin, jossa lisäsin tekstit vektorina. Illutratorilla on myös helppo tehdä erilaisia tekstikikkailuja (esim. teksti kiertää jotain polkua yms..). Avainsana on kuitenkin tässä kohtaa toi vektorigrafiikka, joka on käsittääkseni ainoa järkevä vaihtoehto painotuotteissa terävän tekstin aikaansaamiseksi.
 
In-Design on varmasti pro-vaihtoehto. En ole koskaan kokeillut, joten en voi ottaa siihen kantaa. Illustrator on ainakin käyttikseltään photarin kanssa hyvin samankaltainen, joten ei tarvinnut alkaa opettelemaan uusia kikkoja. Nyt toki kun ilmaisen kokeiluversion saa molemmista ni ei ku tsekkaamaan mikä tuntuu luontevimmalta.

 
Sekä Illustrator että InDesign ovat Adoben ohjelmia, joten kumpikin pelaa Photarin kanssa yhteen. Alunperinhän Illustrator oli kai se ohjelma, jolla piirretään vektorigrafiikkaa (logot, kuvitukset yms) ja InDesignilla tehdään taitot, mutta InDesignin piirtotyökalut ovat nykyään käsittääkseni käytännössä samat kuin Illussa, joten en tiedä mikä olisi syy ostaa molemmat.
 
Photoshopistakin saa kai nykyään vektoreina tekstit ulos, jos sieltä tekee PDF-tiedoston suoraan. Eli jos ei paljon tartte taittoja tehä ni pärjää pelkästään Photoshopilla.
 
HUOM!!! Semmonen tuli mieleen, että jos haluaa ostaa Photoshopin ni ei kannata missään nimessä ostaa sitä sieltä "yhden ohjelman lisenssi" -valikon alta. Sieltä kaikki ohjelmat maksaa 25 ekeä kuussa kun taas se "valokuvaajan paketti", sisältää sekin täyden Photoshopin ja maksaa 12 euroa kuussa. Ihan hölmö systeemi siis.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=231095