Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lux
Alue:Keikkapaikat
Aihe:Keikan saanti Helsingistä?
Aika:31.03.2016 21:00
JohnJ: Kiva kuulla etten ole yksin tässä samassa veneessä. Uskon kyllä sen, että tarjontaa näihin paikkoihin on nykyään ihan helvetisti, ja meiliä tulee bändeiltä päivittäin. Mutta siltikään ei minusta ole ammattimaista, että asiallisiin tarjouksiin jätetään kokonaan vastaamatta, vaikka laittaisi vielä kohteliaan muistutuksen myöhemmin. Kieltäväkin vastaus varmistaisi sen että tarjous on ainakin noteerattu eikä makaa lukemattomana inboxissa.
 
Voin näitä viestejä lukevana vakuuttaa, ettei yksikään makaa lukemattomana inboxissa. Yhdeksän viestiä kymmenestä jää kuitenkin vaille vastausta siitä yksinkertaisesta syystä, ettei näille bändeille ole mitään tarjottavaa. Joko ne eivät kiinnosta riittävästi tai sitten ei vaan ole ensimmäistäkään vapaata keikkapäivää edes seuraavan puolen vuoden sisällä. Voisin tietty copypasteta muovisen "kiitos yhteydenotosta, valitettavasti nyt ei ole teille mitään tarjolla", mutta tuskin sekään ketään riemastuttaisi.
 
Tuossa ylempänä on myös hyviä pointteja siihen, kuinka hankalaa livetouhu on tällä hetkellä. Nuorempi yleisö liikkuu vähemmän - diggailevat muuta ajanvietettä kuin klubikeikkoja. Vanhempi väki liikkuu vähemmän - viihtyvät paremmin kotona tai lähiöpubissa. Rahat on loppu. Viina on kallista. Yllätyttekö, jos kerron et raskaan rockin buumi on ohi, eikä niilläkään keikoilla käy väkeä kuten ennen? Jopa lista-artistit saavat välillä soittaa puolityhjille saleille.
 
Ja kun tässä pitäisi olla jotenkin välissä - tukemassa livemusaa esittäviä bändejä ja koko musaskeneä ja luomassa elämyksiä ihmisille, mutta samalla tekemässä (tai edes ylläpitämässä) bisnestä, jolla jotkut saa leivän ja jotkut myös sen esiintymismahdollisuuden.
 
Aiemmin mainittiin myös aikaiset soittoajat ja dj-klubit. Kyllä vaan, ne on nimenomaan keino saada enemmän ihmisiä keikalle sekä ns. bileporukka asiakkaiksi vaikkei illan bändi miellyttäisikään. Eräs kollega totesi jo vuosia sitten, että diskoporukka kustantaa sen, et meidän on ylipäätään mahdollista järkätä keikkoja.
 
Vaan eikö mitä. Rakkaudesta lajiin, kyllä täälläkin raavitaan päätä koko ajan ja yritetään keksiä keinoja keikkojen lisäämiseksi ja yleisön houkuttelemiseksi paikalle.
 
Ja trendit... Nekin muuttuu. Aina ne on muuttuneet. Päät pystyyn ja kitarat vireeseen!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=45&t=230902