Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:melartin, suomen suurin
Aika:22.03.2016 20:36
tuukkasen ja karjalaisen sinfonioiden muotokieli persoonallisine muotorakenteineen on kiehtovampi kuin sibben joka ei koskaan hylännyt tonaliteettia. Toivoisin siksi heidän musiikkiaan soitettavaksi enemmän radiossa ja ylen klassisella.
 
Mozart ei tavoitellut populismia oopperoillaan taikahuilua ehkä lukuunottamatta vaan joutui epäsuosioon aatelisten keskuudessa le nozzen takia jossa peli oli tähdätty hallitsijaa vastaan joka oli vain kreivi mutta kuitenkin määräysvaltainen henkilö. Orkesterilla josta yleisö oli tottunut olemaan välittämättä oli aktiivisempi rooli kuin mihin wieniläiset olivat tottuneet.
 
Colloredo yritti nöyryyttää mozartia laittamalla hänet syömään muun palvelusväen kanssa alentamalla niskuroivan alaimaisensa keittiöväen kanssa samalle tasolle.
 
Mozartin käsikirjoitusfragmentit ovat mielenkiintoinen tutkimuskohde.yleensä näiden otaksutaan liittyvän lähinnä olevien valmistuneiden suurteosten sävellysprosessiin mozartin hylkääminä toteutumattomina aloitusyrityksinä kuten sadan tahdin trio fragmentti kv 562e suuren es duuri divertimenton tai kv 580b a duuri klarinettikvinteton kv 581 tai ehkä ne ovatkin jonkin toisen tuntemattoman sävellyksen keskeneräiseksi jääneitä avausosan yritelmiä jotka mozart on syystä tai toisesta joko tyytymättömänä musiikin laatuun tai kiireellisempien sävellystehtävien vuoksi jättänyt kesken. Jotkut näistä ovat joltisiakin mestariteoksia.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=230106