Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:okabass
Alue:Bassot
Aihe:Gibson Les Paul Bass
Aika:15.03.2016 17:42   (muokattu 15.03.2016 17:52)
fox: Suuntaa antavana jokseenkin hyvä, mutta saattaa olla joitakin tapauksia, joissa potikan koodi on ns. "raakasti pielessä". =)
Keskimäärin kyllä noilla koodeilla saa selvitettyä, milloin aikaisintaan se soitin on kasattu. Harvoin, mutta mahdollisuuksien rajoissa, ovat tapaukset, joissa siellä elektroniikan kasauspisteessä on jostain lokerikon perukoilta löytynyt siellä kauan pyörinyt jäännöskappale, joka aiheuttaa sitten hämmennystä..
Lisäksi tietty tuo mainitsemasi elektroniikan modaus/korjaus, jolloin tietenkään ne potikan koodit eivät (välttämättä) vastaa sitä valmistusajankohtaa.

 
Joo. Epävarmuuksia löytyy. Kuuluisa taitaa olla 7enderissä käytetyt 1966 vuoden potikat (ostivat niitä silloin ison määrän) , joita löytyy vissiin vielä 70-luvun alun soittimista.
Ellei nyt sattumalta löydy eksaktia päiväystä jostain kolosta tms., niin tod näk kuukausi-vuosi haarukka on tarkin, mitä saa selville.
 
Riippuu kuinka tarkasti haluaa tietää iän, ja kuinka "syvälle" haluaa mennä. Iänmäärityksessä täytyy huomioida vähän kaikkea. Salapoliisityötä parhaimmillaan/pahimmillaan. :)
Esim. erään 7ender-basson iän varmistuksessa (1957) rungossa olevien läpivientireikien koko oli yksi varmistavista tekijöistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=231287