Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:7atu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Onko nauhakaiku ainoa "oikea kaiku" rautalankaan?
Aika:14.03.2016 08:51   (muokattu 14.03.2016 09:08)
En muista kyllä yhtään rautalanka keikkaa, missä joku olisi joutunut putsaa äänipäitä kesken keikan tai edes vaihtaa nauhaa ;)
En ymmärrä miksi nauhakaikuja pidetään jotenkin hankalina käyttää ja huoltaa, kun eivät ne ole tosiaan sen kummempia huoltaa kuin kitaratkaan... Laadukkaita ja hyväksi havaittuja nauhamerkkejä käytettäessä, ei ole ongelmia. Omissa nauhakaijuissa ongelmat ovat johtuneet pelkästään huonolaatuisesta nauhasta, nauhamerkkiä vaihtamalla ongelmat lähtivät :)
 
Omasta mielestä nauhakaiku on ainoa oikea rautalankaan, mutta myönnän että siinä on myös fiilis syitä, kun hyvät soundit lähtee noilla pedaaleillakin...
Mielestäni tyylitaju(soitossa ja sovituksissa yms) on kuitenkin tärkeintä tässäkin musassa :)
Nykyiset nauhakaiku mallinnos pedaalit ovat todella hyviä ja aika paljon niitä nykyisin käytetään alan musiikissa, esim jopa Esa Pulliainen on siirtynyt viime aikoina Agentseissa Boss RE-20 kaikuun ja soundi on edelleen sitä samaa, no mutta Pulliainen nyt soundaa millä kamoilla vaan itseltään :)
 
Mielestäni parhaat nauhakaiku pedaalit millä olen soittanut on Boss RE-20 ja Catalinbread Echorec... Strymon oli ihan hyvä soundinen ja monipuolinen, mutta käytettävyydeltään liian monimutkaiseksi tehty, joten myyntiin meni kun noilla kahdella muullakin sai yhtä hyvää soundia :)
 
Oikea putkivahvistin + nauhakaiku/laadukas mallinnos pedaali + yksikelaisilla mikeillä ja vibra kammella oleva perinne henkinen kitara paksuilla kielillä + tyylitaju, ovat mielestäni perusasiat rautalankaan ja siihen soundiin :)
Niin ja tosiaan surffiin sitten pelkkä jousikaiku (Fender 63 Tube Reverb on paras), jotkut bändit sitten yhdistelevät rautalanka ja surf soundeja...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=231258