Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:j.heisi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ekaa nuppia
Aika:13.03.2016 12:19   (muokattu 13.03.2016 19:24)
Vähintäänkin omaperäinen keskustelun aihe, mutta menköön.
 
Elikkä olen saanut tässä kesän varalle kartutettua sen verran likviditeettiä, että ajattelin lähiaikoina paikata rahapulassa myymäni combon jättämän reiän uudella vahvarilla. Vähän aikaa haaveiltuani (ja mahdollisia keikkahommia silmälläpitäen) olen päätynyt nuppi ja 2x12 kaappi -ratkaisuun, noita kun tuntuu torilla liikkuvan varsin sopuhintaan. Budjetti koko läjälle olisi noin 1000€ käytettynä.
 
Soittelen enimmäkseen metallia (yllätys?), ja haussa olisi nimenomaan komppihommiin ja riffittelyyn sopiva vehje, josta saisi jo makuuhuonevolyymillä kohtalaiset soundit ulos. Mitään kirkonpolttosirkkeliä en hae, vaan enemmän sellaista Jarkko Petosalmen tyylistä mureaa ja jytäkkää komppisoundia. Tarvittaessa tulisi irrota myös Motörheadin tyyliset rokimmat säröt ja Amorphismaiset heleät leadit.
 
Petosalmesta ensimmäisenä mieleen tulikin luonnollisesti 5150/6505, mutta nämä vaativat ilmeisesti vähän enemmän volaa auetakseen? Myös tuo 120 watin teho saattaa omassa käytössä olla vähän yliampuva. Vahvoja ehdokkaita tällä hetkellä olisivat Engl Fireballin ja Laney Ironheartin 60W versiot. Tehokkaammista kiinnostaisi Engl Powerball ja Blackmore. Myös Laney GH50L lienee od-pedaalilla boostattuna varsin pätevä? Testausmahdollisuuksia ei tällä hetkellä ole, ellei näitä paikalliseen liikkeeseen satu käytettynä eksymään.
 
Hyvän soundin lisäksi suurempia vaatimuksia en ole asettanut, mutta iso plussa olisi erillinen EQ clean- ja särökanaville.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=231255