Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hillboy
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Feathertone Guitars - prototyyppiprojekteja
Aika:11.03.2016 16:22   (muokattu 11.03.2016 16:23)
Tervehdys soitinrakentajatoverit !

Sain kesällä 2015 Portugalissa, puutarhassa istuskellessani, jättimäisiä mehiläisiä tarkkaillessani idean rakentaa superkevyen, lavattoman multiscale -kitaran. Muutaman kuukauden luonnosteltuani uskaltauduin esittelemään ideoitani kitaristiystävilleni ja muutamat innostuivat ideoista niin paljon, että halusivat minun rakentavan itselleen samanlaiset, kielimääriä varioiden. Aloitin syyskuussa suunnittelemaan instumentteja cad-ympäristössä ja nyt rakennan viittä prototyyppiä. Pari kitaraa lie muutaman kuukauden sisällä pintakäsittelyssä. Kitara on siinä mielessä valtavirtaan verrattuna erikoinen konsepti, että varsinaista runkoa ei ole lainkaan. Sitä vastoin on vain hieman keskivertoa suurempi kaula, johon mikit, hardware ja kontrollit saadaan kiinnitettyä. Tähän kaulaelementtiin sitten liitetään inserttien avulla hiilikuituinen siipi, "the Wing", käsitueksi, ja tarvittaessa niin ikään hiilikuituinen alaprofiili, mikäli haluaa soittaa kitaraa istualtaan.

Prosessia voi halutessaan tsekata projektin Facebook-sivulla:

https://www.facebook.com/feathertoneguitars tai Instagramissa @ feathertoneguitars

Esimerkkinä speksausta kitarasta, jota teen itselleni:

Feathertone Zangão 8

Padouk-Wenge-Pa.-We.-Pa. 5pc laminated neck, carbon rod reinforcements, 2-way truss rod
26,5-28" fan, wenge fretboard, SS Simtoms extra large frets
Lace X-Bar N & B pickups, vol & 4PDT 3-way, Neutrik locking jack
Technology4Musicians headless hardware, black
Carbon fiber top
Carbon fiber Wing and support profile

6-kielinen versio on skaaloiltaan 25-26", 7-kielinen 25-26,5". Kaikkia kolmea on nyt työn alla. Puumateriaaleina sekä perinteisiä, että varsin eksoottisia soitinpuita, esimerkkeinä zebrano, zirikote, ruusupuu (kaulapuuna), sekä makassar eeben. Mukana työstössä niin laserleikkausta, cnc-jyrsintää ja hiilikuidun laminointia kuin täysin perinteistä, sähkö- ja käsityökaluin tehtävää rakentelua.

Lisään omiin kuviin yhden luonnoskuvan, josta konseptista saa jonkinlaisen käsityksen. Pääosan päivittelystä teen kuvien muodossa somen keinoin, mutta silloin tällöin varmaan postaan jotain tähänkin.

Kommentteja saa esittää ja olisi hienoa, jos keskustelua syntyisi..

"Kuinka kevyt kitara voikaan olla.. ?"

Sana on vapaa.. ;)

Höyhenenkevein terveisin !

-Lauri
 
ps. Postasin samanlaisen aiheen jo kamapuolelle, muttei jengiä taida liikaa protoilu kiinnostaa.. Siis katsotaan, josko täällä syntyisi keskustelua ;)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=231232