Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tuskiz
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:les paul studio vs japanin tokait
Aika:10.03.2016 21:51
Ziggy Bubba: Hmmm. Ootko ihan varma tosta? Että ei ole "perusreikiä" porattuna kannen alle Tokain japanilaisissa ollu ikinä? Nyt ei siis siitä kammiosta puhuta, vaan samasta mikä on mm. Les Paul Traditionalissa nykyään.
 
Toinen pointti: sillä porauksella ei hyvin isolla todennäköisyydellä ole mitään merkitystä.

 
Ei pitäisi olla minkään japanivalmistajan Les Paul kopioissa mitään porailuja, ei nykyjään eikä ikinä ollutkaan. Sen huomaa jo näiden soittimien painosta.
 
Porailun vaikutuksesta soundiin voi mennä keskustelemaan vaikka puuketjuun.
 
zedder: Edwardseja ei varmaankaan mikään taho tuo virallisesti maahan, eikä edes Eurooppaan, koskapa tuo ESP:n merkki on yksinomaan Japanin sisämarkkinoille tarkoitettu. Yleensä niitä hankitaan Ebay:stä, tahikka esim. mnetin torilta..
 
Niiden alkuperästä vielä sen verran, että ilmeisestikin ne valmistetaan Kiinassa mutta viedään pintakäsittelyä ym. viimeistelyjä varten Japaniin johonkin ESP:n tehtaista. Työstön prosenttisuhde Kiina/Japani vaihtelee kuulemma vuosimallista riippuen, täysin varmaa tietoa ei taida olla kenelläkään ESP -konsernin ulkopuolisella henkilöllä. Melkoista salapoliisin duunia ovat eräät tehneet selvitellessään asiaa. Joka tapauksessa "Made in Japan" -tarraa Edwardseista ei varmaankaan kannata hakea.
 
Itselläni on Edwardsin flygari. Laadultaan se on varsin tasokas, niin osiltaan kuin myös puutöiltään. Valitettavasti vaan speksit meikäläiselle väärät: kaula on liian kapea ja paksu... Oma moka, mitäs ostin...

 
Näin vähän arvelinkin. No, Rakuten on olemassa jossei torilta tai Ebaysta löydy. Hauska sinänsä jossei Edwardsit ole edes kokonaan japanissa tehty, liikkuvat kuitenkin about samoissa hinnoissa kuin Tokait uutena, bullshit lisä mukana kenties?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=231219