Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:passe
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Haaveena oma äänitysstudio
Aika:10.03.2016 14:34
"Kunnon" studion ja kotistudion ero lopputuotteessa on tänä päivänä vähän häilyvä käsite, ilman merkittävää rahallista ja ennen kaikkea ajallista satsausta. Rahaa on yleensä käytössä paljon vähemmän kuin haluaisi, mutta ajallista satsausta pystyy tekemään siellä kotistudiossakin.
 
Perusasiat kuntoon: hyvä tietokone, hyvä kuuntelu, kotistudion akustointi mahdollisuuksien puitteissa, hyvät mikit, hyvä DAW, hyvät plugarit jne. Lisäksi muutama alan eepos kotiläksyksi sekä joku mentori, joka tönii sinua treenaamaan "oikeita" asioita.
 
Noilla pääsee jo pitkälle. Jos sitten muutaman vuoden päästä tuntuu että polte sen kuin kasvaa vaan niin silloin on optimitilanteessa kertynyt kotistudion laatikoihin mukava määrä laadukkaita mikkejä ym. ja oma ruuvaustasokin on ihan eri levelillä. Siitä on sitten luonnollista lähteä ammattimaisempaan suuntaan. Vaikka kimpassa jonkun kanssa.
 
Tosin siinä kohtaa tulee yleensä lasten hankinnan aika ja kaikki menee *ituiks*. Tehtaalle töihin, kyllä ne unelmat siitä turtuvat. No ei, vitsi vitsi. Tärkeä asia pitää mielessä kuitenkin tuo tuleva lisääntyminenkin. Kymmenen vuotta menee ihmetellessä että miksei ikinä ole aikaa mihinkään ja miten siitä vaimostakin tuli täysin eri ihminen kuin silloin joskus.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=231158