Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jra
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Vivaldi - uusi nopeuteen keskittyvä selain ex-Opera-porukalta
Aika:08.03.2016 21:23   (muokattu 09.03.2016 01:14)
Pitipä ottaa kokeiluun, kun uusimmat Chrome ja chromium-johdannaiset ovat toimineet nahkeasti ja vaativat, ainakin omassa koneessa, tökkivän Pepper Flashin käyttöä ulkoisen flashin sijaan. Vaikka molemmista olisi sama versio, niin erikseen asennettu toimii huomattavasti sulavammin (puskurointi, kuormitus jne.) Tässä saa näköjään edelleen valita kumpaa käyttää. Esim. Areena vaatii edelleen flashin, joten ilman sitä ei vielä pärjää.
 
Aluksi ihmettelin kun muutamalla tabilla veti cpu-kuorman n. 50% vaikka ei tehnyt mitään. Syynä oli taustalle avautunut animoitu aloitusikkuna. Kun sen sulki, niin kuormakin putosi lähelle nollaa. Kuormittava prosessi oli Vivaldin gpu-prosessi. Jostain syystä tuo animoitu ikkuna oli koneelle raskaampi pyörittää kuin 1080p-tasoinen video.
 
Onkos tuossa mitään sisäänrakennettuja tietoturvaominaisuuksia, vai kannattaako suosiolla asentaa samat laajenukset kuin Chromeen (ja vastaaviin), eli itsellä ainakin uBlock, ScripBlock ja Privacy Badger (noissa saattaa kyllä olla päällekkäisyyksiä)?
 
Saako tuosta pois päältä väriä vaihtavaa käyttöliittymää (eli kirjaimerkkipalkki, tab-palkki ja navigointipainikkeiden tausta) joka vaihtaa ladatessa punaiseksi ja kun lataus on valmis välillä siniseksi, välillä myrkyn vihreäksi? Mitä vähemmän mitään dynaamisesti muuttuvaa, animoitua jne. käyttöliittymässä sen parempi.
E: "Käytä sivun väriteemaa käyttöliittymässä" -ruksin kun klikkasi pois niin johan rauhoittui.
 
E2: Välilehdistä puheen ollen. Saako tässä asetettua niin, että jos avaa sivulta linkin uuteen tabiin, niin selain ei automaattisesti siirry sinne, vaan jää siihen mistä on avattu? Itsellä on ollut kaikissa muissa noin, ja siihen on niin tottunut että häiristee melkoisesti kun selain siirtyy avattuun automaattisesti. En löytänyt välilehti-asetuksista sopivaa kohtaa.
 
E3: Kirjanmerkkien hallinta ja lisääminen tuntuu ainakin aluksi olevan suurin ongelma. Osoitekentän oik. puolella oleva lisäyspainike antaa aivan random-järjestyksessä olevan listan kirjanmerkkikansioista ilman hierarkiaa ja sivupaneelissa oleva kirjanmerkkien hallinta taas on niin ahdas asettelultaan ettei siinä näy kelaamatta juuri mitään. Siinä ei myöskään ole aktiivisen sivun lisäystä? Operaa kun viimeksi vuosi pari sitten kokeilin, niin jäi siihen kun olivat jättäneet koko kirjanmerkki-systeemin turhana pois.
 
Pitää vielä tutustua tähän sivustoon, jos sieltä jotain apua muutamaan kysymykseen löytyisi: http://vivalditips.com/
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=227068