Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Spedemix
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Vanhat levyt (digitaalisesti) uudelleen masteroituna vinyylille
Aika:08.03.2016 13:58
Kalmo: Hyvä pointti. Jospa niistä on otettu digitaaliset kopiot ja äänitetty ne takaisin freesille analoginauhalle :o)
 
Jos levyn kannessa lukee "Remastered from the Original Master Tapes" siinä ei juurikaan ole epäselvyyttä mitä masteroinnissa on tapahtunut. Toi on vähän niin kuin "True Bypass", joko se on tai sit se ei oo, ja jos siellä lukee jotain muuta kuin tuo ylläoleva, niin sit se ei oo.
 
Joku kysyy miten hitossa analoginauha kestää 40 vuotta. Analoginauhahan on ennen kaikkea TALLENNUSformaatti, suunniteltu siihen että siellä säilytetään matskua pitkäaikaisesti. Siksi se siinä ei ole mitään ihmeellistä että matsku säilyy olettaen että sitä on säilytetty asianmukaisesti (=ei ole hierottu magneetteja vasten).
 
Fyysinen kuluma saattaa tietenkin olla ongelma. Luin jokunen vuosi sitten haastiksen jossa ääni-insinöörit remasteroivat Queenin Bohemian Rhapsodyn. Masternauha oli muodostettu siten että lopullinen edit oli leikelty monista eri osista joten se nauha oli semmoinen silppusälä. Tietenkin nauha katkesi ekalla soittokerralla joten joutuivat paistamaan kakun ja uudelleenteipata kaikki editit jotta äänite saataisi digitoitua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=231178