Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JohnBoner
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Pikakysymys akustoinnista bassojen suhteen
Aika:07.03.2016 13:09
saastara: Teoriassahan se toiminee.. Enemmän ongelma lienee sitten käytännössä se, että saa sopivaan kohtaan matskua niin paljon, että sillä on jotain todellista merkitystä noin matalaan taajuuteen, ilman että huoneessa oleminen ja operointi menee ihan päin helvettiä. Toinen homma on sitten se, että tekeekö massiivinen toispuoleinen ansa kuuntelusta toispuoleisen tuntuisen, menee ehkä viininhaisteluksi.
 
Joku viritetty resonaattoriansa tmv?

 
Toki on käynyt mielessä joku helmholz-systeemi, mutta senkään toimivuudesta tässä asiassa en ole saanut mitään varmuutta. Senkin sijoittelu varmaankin tuottaa omat ongelmansa. Ei huvita askarrella ihan vaan tesmaillakseni. Sama juttu nyt tän topicin suhteen, valmiina odottelee sellanen n. 600x600x1200 kokoinen villahäkkyrä (jonka saan haettua mökiltä kunhan lumet vähän sulaa). Luultavasti sen joutuu virittämään ketjuilla tms kattoon kiinni, pirun vaikeata kokeilemalla hakea oikeata paikkaa, on meinaan äkkiä koko katto täynnä reikiä.
 
Villasysteemejä täällä on kyllä jo valmiina. Mulla on jonkun verran tietoa näistä akustointiasioista kuitenkin. Ihan fysiikkaan ja laskemiseen perustuvat ajatukset meinaa vaan olla tässä kohtaa yhdentekeviä/menisivät aivan liian monimutkaiseksi koska kyseessä ei ole täysin suljettu/symmetrinen tila, kuitenkin kaksi oviaukkoa ja kuuntelupisteestä vasemmalla ikkuna. Joka on tietysti kiinni, mutta lasimatskua, resonoi/absorboi.
 
Eli koska laskennallinen akustointi fysiikan teorioiden mukaan menee tässä kohtaa yli hilseen (mulla), onko järkevää vain hakea se kohta huoneesta, jossa tuo sama taajuus korostuu, ja tunkea demppiä sinne?
 
Kokeiluksihan tää menee, mut josko joku muu olisi vastaavat kokeilut jo tehnyt ja voisi jakaa testin tulokset?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=231167