Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:RIF ja REM
Aika:20.02.2016 10:12
Moi.
 

 
barclay: Varsinainen mikrofoniliitäntähän tossa on tosiaankin timmi ja tiukka 2,5mm x 2. Mulla sattumalta löytyykin tuohon sopiva piuha, mutta sen toinen pää on DIN 5 uros. Pitäisi jonkinlaista adapteria siis saada väliin. Uraltonella ja muilla kotimaisilla ei ainakaan viimeeksi ollut myynnissä sopivaa. Ja jos Line In ei toimi niin en usko että Mic Inkään silloin toimisi.
 
Elektroniikkakomponenttikaupoista saa liittimiä ja piuhaa, helppo noita adaptereita on tehdä itsekin.
 

 
Klassinen konsti noiden mankkojen uusiokäytön kanssa jos/kun alkuperäiseen käyttötarkoitukseen ei ollut enää ikinä aikomusta palata, oli johdottaa jakki suoraan joko pääteasteeseen jos haluttiin käyttää "aktiivikajarina" spedun kanssa, tai ennen äänenvärisäätöä etuasteeseen jos haluttiin potikatkin toimintaan mukaan.
 
Viitseliäämpi koteloi virtalähteen, (etuasteen?) pääteasteen ja kajarit pikkukomboksi.
 
Jos haluttiin pitää laite jostain syystä alkuperäisenä eikä äänitellä kuten usein oli tapana, tehtiin vanhasta kasetista tarpeellisilla ominaisuuksilla oleva härpäke joka mahdollisti REC-nappulan alaspainautumisen (ja lukittumisen) ja näin ollen sisääntulojen käytön.
(Laiska painoi estokielen sormin sisään ja PLAY+REC oli aina pohjassa)
 
Joillain laitteilla riitti nauhaton kasetti, jotkut tarvitsivat muoviliuskan tms. uskottelemaan automatiikalle että nauha on kireällä.
 
Kasetin paikalle asetettavia CD-adaptereitakin taisi joku käyttää.
Kasettipesän kansi irrallaan, toki.
 
Bebekin ULA-lähettimellä (laiton jo tuolloinkin, joten ohjeissa luki muistaakseni: KÄYTTÖ MUUHUN KUIN MITTAUSTARKOITUKSEEN KIELLETTY), sai tehtyä langattoman järjestelmän joka toimi tietysti kaikissa ULA radioissa jos tosi lo-fi kelpasi ;).
 
Ja kelpasihan se jos muutakaan ei ollut.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230969