Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vessajono
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Oman musiikin myyminen eteenpäin
Aika:19.02.2016 02:22   (muokattu 19.02.2016 02:28)
silhouette: Lisäkysymys vielä: jos kuulisit ensi kertaa esim. Mark Snown säveltämän X-Files teemamusiikin, niin tunnistaisitko heti, että kyseessä on poikkeuksellisen hieno sävellys, joka ehkä sopisi johonkin TV-sarjaan tunnusmusiikiksi vaikko sanoisitko herra Snowlle, että turha yrittää mitään, sunlaisia säveltäjiä on maailma täynnä?
 
Melko ontuva vertaus. X-Filesin teema ei ollut poikkeuksellisen hieno sävellys, joka ehkä sopisi johonkin TV-sarjaan tunnusmusiikiksi, koska leffa- ja telkkarimusa on pääasiassa tilaustyötä, jota tehdään kuva, ei ääni edellä. Snown tuskin tarvitsi myöskään kaupata töitään kenellekään, koska näyttöinä oli alla jo toistakymmentä proggista. Se ei siis marssinut Chris Carterin puheille ja sanonut että "mulla ois tässä tämmönen biisi, jos nyt sattuisit jossain sarjassas tartteen".
 
Sellaista instanssia, jolle täysin tuntematon tekijä voisi lähetellä saatika myydä biisejään, ei vaan kerta kaikkiaan ole olemassa. Audiodraftissa voi tietysti aina kokeilla onneaan mutta niin sitä kokeilee moni muukin.
 
Pääsääntösesti hommat pelaa siltä pohjalta, että joku tuntee jonkun, joka tuntee jonkun. Piiri pieni pyörii.
 
e: https://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files#Music
 
"The music was composed by Mark Snow, who got involved with The X-Files through his friendship with executive producer Goodwin. Initially Carter had no candidates. A little over a dozen people were considered, but Goodwin continued to press for Snow, who auditioned around three times with no sign from the production staff as to whether they wanted him. One day, however, Snow's agent called him, talking about the "pilot episode" and hinting that he had got the job."
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=230957