Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Solex
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kaulan ohennus
Aika:16.02.2016 00:11
Arny: Onko kokemuksia miten kaulan ohennus vaikuttaa kitaraan ?
 
Ei kokemusta, mutta ammattilaisen tekemänä maltillinen kaulan ohennus ei mielestäni tule vaikuttamaan mitenkään sointiin. Sen sijaan soitettavuus riippuu miten uusi profiili istuu kenenkin lapaan.
 
Tekeekö kitaran rakentajat tämmösiä projekteja?
 
Tekevät, ylipäätään soitinrakentaja kaivertaa sulle vaikka Elviksen kitaran kanteen kunhan olet siitä valmis maksamaan. Halpaa se ei ole
 
Mitähän mahtaa kustantaa??
 
Arvioisin että 300-600 euroa. Hintaan vaikuttaa voimakkaasti, millä tavalla kaula on tehtaalla pintakäsitelty. Kaulan veistämisessä menee ammattilaisella vain korkeintaan puolet kulutetusta työajasta. Merkittävä osa duunista on sitä, että kaula meikataan ja lakataan sellaiseksi, että jälkikäteen muutostyötä ei huomaa ulkoisesti.
 
Kyseessä on kallis ja peruuttamaton muutos joka voi joidenkin silmissä heikentää kitarasi kiinnostavuutta jälleenmyyntimarkkinoilla. Oletko harkinnut että säästäisit rahaa ja teettäisit kokonaan ammattilaisella alusta saakka sellaisen kitaran mihin olet oikeasti tyytyväinen? Saisit tuosta hyvät rahat pesämunaksi ja suomalaisen soitinrakentajan kitara kestäisi satavarmasti laatuvertailun oikeastaan minkä valmistajan tuotoksiin tahansa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230922