Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ianuarius
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Kitaran soiton oppiminen netissä
Aika:13.02.2016 18:22   (muokattu 13.02.2016 18:23)
tele09: Mitä jos oppilas aloittaisi tuossa asennossa mutta kasvaisi mestariksi siitä? Kyllä siinä voi opettaja olla hämillään mutta ei se tarkoita että oppilas on väärässä.
 
Asennot mainitsin vain siksi, että joissain soittoasennoissa aivan varmasti alkaa jännetupit kukkia. En väitä, että sillä muuten olis erityisesti mitään väliä, tai että on olemassa joku maaginen täydellinen oikea asento.
 
Mielestäni sähkökitaran soitto on sellainen asia että opettajia ei tarvitse mikäli soittaja on edes vähän lahjakas, johtuen siitä että se on niin monipuolinen soitin eikä rajoja ole siihen mitä sillä voi tehdä(toisin sanoen soittaja itse löytää tekniikkansa ja musiikkinsa).
 
Heh, no tästä asiasta me ollaan kyllä ihan 100% eri mieltä sitten. Paitsi jos lahjakkuus mielestäsi tarkoittaa sitä, että kosmisesti osaa tehdä kaikki asiat täysin ihmisluonnosta poiketen rennosti, vapaasti ja ilmaisukykyisesti. Siis joo, kyllä jokainen voi oppia pelleilemään just sillä omalla "you're special" -tavallaan, mutta jos tahtoo oppia soittamaan esimerkiksi siten, että itsestä on myös jossain bändissä hyötyä, niin kyllä silloin lähtökohtasesti kannattaa keskittyä joihinkin tiettyihin hyväksi todettuihin mekaanisiin asioihin. Ehkä olen vain ihan helvetin väärässä, mutta jotenki mulle on tullu sellanen kuva, että suurin osa ihmisistä haluaa soittaa myös muiden ihmisten kanssa. ;D
 
Soiton rentous on yksi niistä asioista, jota kukaan ei vaan tunnu tajuavan luonnostaan. Ehkä olen sitten vain törmännyt just niihin sataan tyyppiin, jotka eivät ole yhtään, edes vähän lahjakkaita.
 
Toinen asia on keskittyminen soittaessa, joka nopeuttaa kehitystä ehkä noin 20x. Aivottomasti metronomin päälle jankkaaminen on vain niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse käyttää aivoja yhtään. Voi vaikka katsoa telkkarista big brotheria samalla.
 
Sähkökitara tarjoaa mittaamattomia mahdollisuuksia, mutta se, ettei osaa lähestyä soittamista oikein, rajoittaa niitä aivan luvattoman paljon.
 
Esimerkiksi monilta certified opettajilta kuulee paljon tällaista:
Pistä metronomiin ensin vaikka 50bpm, soita se juttu niin että se menee täydellisesti 10 kertaa, sitten kasvata tempoa 1bpm ja jatka niin kauan että olet halutussa tempossa.
 
Ihan täyttä paskaa. :D
 
En edes oikeasti tiedä, että kenelle tuo toimii, koska minulle se ei ole toiminut ikinä. Jos joku oppii soittamaan noin, niin onneksi olkoon, olet käyttänyt teini-iästä koko valveillaoloaikasi kolmen riffin treenaamiseen ja se on sitten ilmeisesti tehokkaasti käytettyä aikaa. Tyhjä jankkaaminen soittamisesta pois, niin on paljon mukavampaa. Tietenkin kertaus on opintojen äiti, mutta rajansa kaikella.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=230770