Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LamaAjanElvis
Alue:Media ja viihde
Aihe:Yle Areena
Aika:06.02.2016 00:44
jra: Osaisko joku teknisesti valistuneempi kertoa miksi Areenan soitin kuormittaa prossua 80-90% siinä missä NRK:n vastaavan palvelun soitin 10%? (Alla oma veikkaus). Kone on Win7 Intelin prossulla ja ehkä puolet tuosta Elviksen raadon iästä. Selaimina kokeiltu ainakin Chromea (myös MPC Kromi) ja Palemoonia
 
NRK:lta kokeilin satunnaista ilman maarajoitusta olevaa uutisohjelmaa, joka oli HD (1080p) ja bitrate 2394kbps.
https://tv.nrk.no/serie/kveldsnytt/NNFA23012216/22-01-2016
E: Paikallinen hiihtokisa ilman maarajoitusta, ei nyi samalla tavalla kuin Areenassa liikkuva kuva (vaikka flash tietty aina vähän): https://tv.nrk.no/serie/langrenn/MSPO30170315/13-11-2015
 
Oikealla painikkeella saa copy paste -muodossa "teknisk raport", josta streamin tarkemmat tiedot. Olen tuolta talven mittaan katsellut liikkuvampiakin ohjelmia, ja aina on pelannut moitteetta vaatimattomalla 10 megan kiinteällä ja n. 15 megan 3G-tikulla. Areena ei kummallakaan. NRK:n kanssa ei tarvitse välittää onko tabeja auki taustalla kymmenen vai viisikymmentä, Areena ei oikein jaksa yksinkään.
 
Areenasta yritin samalla koneella katsoa Mr. Robotia, ja melkoista tuskaa oli. Kuva nykii parhaimmillaankin koko ajan hieman, soitin vispaa koko ajan eri laatujen välillä (ja tuossa vielä äänikin vaihtuu suttuisammaksi vaikka on täysin turhaa kaistan kannalta).
 
NRK:n soitin on myös flash-pohjainen ja käyttää Akamain palvelimia. Mikä noissa on se ero joka noin paljon vaikuttaa siihen miten toimii? Tämä avautuminen ei ole yhden ohjelman perusteella, vaan molemmista olen vuosien mittaan katsonut mitä milloinkin (tai Areenasta yrittänyt) ja ero on viime vuodet ollut samaa luokkaa. Olen joskus yrittänyt kysyä Ylen tekniseltä puolelta, mutta vaikka yleensä vastaavat, niin tähän kysymykseen eivät.
 
NRK:n soitin näyttäisi osaavan käyttää koko ruudulla laitteistokiihdytystä ja lataa taustalla bufferiin. Areenan soitin jauhaa ainakin omalla koneella cpu:lla, ja eikä tunnu lataavan bufferiin sekuntiakaan varaa. Miksi noin?
 
Areenan sisältö on kyllä omaan makuun, mutta jos joutuu katsomaan Areenan kautta, kuten tuon Mr. Robotin (DRM), niin soittimen tekninen toteutus on kyllä kökkö. Varmaankin testattu vain viimeistä huutoa olevilla laitteilla Ylen valokuidun päässä. Käyttöliittymä itsessään on kyllä mukavan simppeli (vtr. Eurosport Playerin helvetti), ja Areenan radiopuoli (Yle 1, Puhe) on erinomainen, mutta tuo tv-puolen soitin.

 
Minä kevensin oman XP:n prosesseja kahteenkymmeneen (ilman selainta) sen jälkeen kun ekan postin laitoin. Firefox on kepein, mut sitä en lähde saastuttamaan flashplayerillä ja sen takaporteilla. Striimeihin, pornoon ja Areenaan on Flash Icefoxilla joka on paska, mut eri mikä Firefox jos tämä sattuu saastumaan. Ihan random selailuun wikipediassa on tietenkin Tor.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=230388